Ειδήσεις

Όλοι στο συλλαλητήριο της Τετάρτης


Η χρόνια υποχρηματοδότηση και εσκεμμένη απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τις προηγούμενες και την τωρινή Κυβέρνηση έχουν οδηγήσει στις τεράστιες ελλείψεις, που υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα στον τομέα της Υγείας πανελλαδικά αλλά και στο νομό μας.

Μάλιστα οι τεράστιες ελλείψεις, που εδώ και χρόνια υφίστανται, βγάζουν πλέον μάτι με κλινικές και κέντρα υγείας να υπολειτουργούν, να παραπαίουν έρμαια των πολιτικών, που εφαρμόζονται σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Αυτοί που κλείνουν τα νοσοκομεία ενισχύοντας παράλληλα τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην υγεία είναι οι ίδιοι, που βάζουν ταφόπλακα στο ασφαλιστικό, τα εργασιακά δικαιώματα, το δικαίωμα στην απεργία. Είναι αυτοί που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις λειτουργώντας με βάση τους νόμους της αγοράς μέσω της ανταποδοτικότητας του ασφαλιστικού συστήματος. Είναι αυτοί που αποσπούν εργαζόμενους ανακατεύοντας την τράπουλα και χρησιμοποιώντας τους σαν μπαλαντέρ σε ένα παιχνίδι, που μόνη χαμένη είναι η τσέπη του εργαζόμενου και της οικογένειάς του. Είναι οι ίδιοι, που μετατρέπουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας σε επιδότηση των εργοδοτών και στην ιδιωτική υγεία προσφέροντάς τους πέρα από το ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον και φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό, που μπορούν, όποτε τους βολεύει, να αφήνουν και απλήρωτο, για το καλό της επιχείρησης βέβαια. Είναι αυτοί που συμβάλλουν στο να απουσιάζει το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό όχι μόνο από τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια υγεία αλλά και από τους χώρους δουλειάς, όπου οι εργαζόμενοι καταθέτουν καθημερινά τον ιδρώτα και την ίδια τους τη ζωή πολλές φορές.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση κανείς εργαζόμενος κανείς συνταξιούχος δεν μπορεί να αδιαφορεί.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες, τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα όλων στη δημόσια και δωρεάν υγεία.

Διεκδικουμε:

  • Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό (γιατροί, μαίες, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθαριότητα, φύλαξη)
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.
  • Αντί να μετακινούν γιατρούς και προσωπικό, για να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας, να σταματήσουν τις φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών.
  • Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι παιδίατροι, όπως γίνεται με τις fasttrack διαδικασίες για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.
  • Άμεση και πλήρης λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και στελέχωση της με το απαραίτητο εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό. Άμεση λειτουργία της αίθουσας τοκετών.
  • Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό, μηχανολογικό και λοιπό εξοπλισμό. Να μην επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά μας ταμεία με τη λεγόμενη ανταποδοτικότητα για την κερδοφορία στην υγεία.
  • Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.
  • Καθολικό Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας.

Όλοι στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 13 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

 

Κάλεσμα του σωματείου εμποροϋπαλλήλων, του συνδικάτου οικοδόμων και των συνταξιούχων ΙΚΑ

 

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα τίμησε τους μαχητές στο ύψωμα 731
Επόμενο άρθρο Κυριακή της Τυρινής