Ειδήσεις

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Φεβρουαρίου


Εργαζόμενοι – Άνεργοι – Συνταξιούχοι – μικρομεσαίοι αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι – γυναίκες και νέοι. Η κυβέρνηση φέρνει για ψήφιση στην Βουλή ένα νέο αντιασφαλιστικό έκτρωμα – νομοσχέδιο, προσθέτοντας ακόμη ένα επεισόδιο στο διαρκές έγκλημα σε βάρος την κοινωνικής ασφάλισης.

Όχι μόνο δεν καταργεί το νόμο Κατρούγκαλου αλλά παίρνει μέτρα, για να  προστατέψει την εφαρμογή του από τις διεκδικήσεις μας. Να τον θωρακίσει νομικά, για να μην βγαίνουν παράνομες κι αντισυνταγματικές οι διατάξεις του, καθυστερώντας την ισοπέδωση των δικαιωμάτων μας. Για να συνεχίσει να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα, ανοίγοντας τον δρόμο  στην ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης μέσα από το περίφημο σύστημα «τριών πυλώνων» του Πινοσέτ. Για να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου ανάλογα με το εισόδημά του. Για να παραδοθεί στα χέρια των ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτό σημαίνει η «πιο σωστή εφαρμογή» του ν. Κατρούγκαλου και η «ισονομία», που προωθεί η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο.

Όλα αυτά προσπαθούν να τα κρύψουν με διάφορα ψέματα, δημιουργώντας ντόρο και προσδοκίες σε συνταξιούχους για δήθεν αυξήσεις.

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν ή θέλουν να το αντιμετωπίζουμε. Περιλαμβάνει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Από τις συντάξεις ως την ασφάλιση του μικρού παιδιού και τα εμβόλια του, τα φάρμακα μας, όταν αρρωσταίνουμε. Περιλαμβάνει τις ιατρικές εξετάσεις, τις παροχές υγείας και πρόνοιας, την προστασία της μητρότητας, την προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες.

Το χτύπημα στην κοινωνική ασφάλιση πάει χέρι χέρι με την επίθεση στην δημόσια υγεία. Γι΄αυτό προωθούν την ιδιωτικοικονομική λειτουργία στα νοσοκομεία, τα ΣΔΙΤ.

Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας, η οποία αρνείται να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 18 Φεβρουαρίου, την οποία έχουν προκηρύξει δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες και εκατοντάδες Σωματεία αλλά και η ΑΔΕΔΥ. Ακολουθεί τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, που κάνει ανοιχτή απεργοσπασία. Αλήθεια τη ανταλλάγματα τους έχει τάξει η κυβέρνηση και δεν αντιδρούν στο ξεπούλημα της κοινωνικής ασφάλισης ,τη αλισβερίσια έχουν με της ιδιωτικές ασφαλιστικές και στηρίζουν μαζί με την ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ τα επαγγελματικά ταμεία.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ είναι αποκαλυπτική. Μας λέει ότι κάνουμε πολύ κακό για το τίποτα! Συνάδελφοι είναι επικίνδυνοι! Υπάρχει συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για να κάνουν ένα νόθο συνέδριο με όλο το μηχανισμό της εργοδοσίας αντί για συνέδρους εργαζόμενους. Χωρίς συζήτηση, μόνο μια μέρα, στις 25/2 και μάλιστα καθημερινή, για να κρατήσουν τους συσχετισμούς και να συνεχίζουν να απολαμβάνουν τους παχυλούς μισθούς τους στηρίζοντας ότι θέλει η κυβέρνηση και η εργοδοσία στο όνομα των εργαζομένων! Να μην το επιτρέψουμε! Η κατρακύλα τους δεν έχει πάτο.

Σε πείσμα κυβέρνησης, εργοδοσίας, εργατοπατέρων και λοιπών παρατρεχάμενων να δώσουμε απάντηση. Να συμμετέχουμε με κάθε τρόπο στη συγκέντρωση ενάντια στο νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση για την κοινωνική ασφάλιση.

Η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε. Αποτελεί μια μεγάλη κατάκτηση , αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και θυσιών των εργαζομένων. Δεν την παραδίδουμε!!!

Διεκδικούμε:

  • Το Νομοσχέδιο να αποσυρθεί τώρα!
  • Κοινωνική ασφάλιση για όλους, Δημόσια Υποχρεωτική. Υγεία – Πρόνοια Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν.
  • Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών μνημονιακών νόμων.
  • Κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη. Όρια ηλικίας στα 60 για τους άνδρες 55 για τις γυναίκες, 5 χρόνια λιγότερα για τα ΒΑΕ.
  • Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
  • Κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού. Καμία σύνταξη κάτω από 600 ευρώ.
  • Πλήρης Κρατική Εγγύηση όλων των Συντάξεων.

Των εμποροϋπαλλήλων, οικοδόμων συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Στήριξη ΚΕΔΕ στο Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου
Επόμενο άρθρο Αλλαγές στο πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας