Όλα έτοιμα για τον 9ο Πανελλήνιο Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού


Την Κυριακή 26 Απριλίου ανοίγει η αυλαία του 9ου Πανελλήνιου Παιδικού Διαγωνισμού Τραγουδιού, ενός θεσμού καταξιωμένου πλέον στις συνειδήσεις των παιδιών όλης της χώρας και μοναδικός στο είδος του, κάτι που φαίνεται από την πληθώρα των συμμετοχών που κατατίθενται κάθε φορά και που φέτος έφτασαν τον εκπληκτικό αριθμό των 175. Σήμερα παραχωρήθηκε συνέντευξη τύπου από τον Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βερίλλη, τον Πρόεδρο της ΔΗΚΕΚ κ. Ξυδιά, τον Πρόεδρο του ΔΩΚ κ. Νίκου και την Δ/ντρια του ΔΩΚ κ. Κούβελου για τον διαγωνισμό αλλά και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος το Υπουργείο Παιδείας συμμετέχει στον διαγωνισμό με το ποσό των 2.000 ευρω.

Ο κ. Βερίλλης

«Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικού Τραγουδιού αποτελεί έναν καταξιωμένο θεσμό που δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν την αξία τους ευγενούς συναγωνισμού, να πλουτίσουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους, να εκφράσουν και να αναδείξουν μέσω της μουσικής ένα σημαντικό κομμάτι τους εαυτού τους.

Η διεξαγωγή του διαγωνισμού αποτελεί τιμή για την Καρδίτσα και την καθιερώνει ως πόλη του πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει στις συνειδήσεις των νεότερων τον πολιτιστικό και πολιτισμικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η περιοχή μας κατά το παρελθόν και συνεχίζει επιτυχώς να διαδραματίζει και στις μέρες μας.

Είμαι βέβαιος, πως ο φετινός διαγωνισμός θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία και θα μείνει αξέχαστος ως μοναδική εμπειρία για τα παιδιά που συμμετέχουν, στα οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και παράλληλα και για όλους εμάς που θα έχουμε την ευκαιρία να τα απολαύσουμε.

Εύχομαι, λοιπόν, καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά και είμαι σίγουρος πως θα μας ανταμείψουν με τις ιδιαίτερες ερμηνείες τους και το μουσικό ταλέντο τους».

Ο κ. Ξυδιάς

«Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικού Τραγουδιού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς για την πόλη μας, τον νομό μας αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, αφού κάθε δυο χρόνια παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να δείξουν το ταλέντο τους και την αγάπη για τη μουσική και ειδικότερα για το τραγούδι. Παράλληλα, δίνεται η ευκαιρία σε όσους θα βρεθούν στην πόλη μας τις δυο ημέρες, να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή του Νομού Καρδίτσας και να απολαύσουν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές του τόπου μας. Η πρώην Δ.Ε.Τ.Α.Κ. και νυν  ΔΗ.Κ.Ε.Κ. ως συνδιοργανωτής του θεσμού αυτού, με την απόλυτη στήριξη του Δήμου Καρδίτσας, στήριξε και στηρίζει πάντοτε ανάλογες προσπάθειες στις οποίες πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά, τα οποία ξέρουν να δημιουργούν και να εκφράζονται με το δικό τους τρόπο. Με την πεποίθηση ότι για ακόμη μια φορά η διοργάνωση θα στεφθεί με επιτυχία, εύχομαι σε όλους τους διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία και καλή διαμονή στην πόλη μας».

Ο κ. Νίκου

«Ένα πολύ σημαντικό γεγονός πραγματοποιείται στην πόλη μας την Κυριακή 26 Απριλίου 2009 στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Καρδίτσας. Πρόκειται για τον 9ο Πανελλήνιο Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού, που γίνεται κάθε δυο χρόνια και αποτελεί πλέον θεσμό αλλά και μια κορυφαία μουσική εκδήλωση. Η αξία του αποδεικνύεται από το ότι κάθε φορά αυξάνεται το ενδιαφέρον των παιδιών από όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αυτό μεγαλώνει τον ανταγωνισμό και κάνει πιο δύσκολη την τελική επιλογή των υποψηφίων, αλλά συγχρόνως ανεβάζει την ποιότητα του διαγωνισμού. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους και την συμπαράσταση των γωνιών τους, προσπαθούν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, γιατί γνωρίζουν ότι κάνουν τα πρώτα επίσημα βήματα στο χώρο του τραγουδιού και μια καλή παρουσία που μεταφράζεται σε βραβείο, δημιουργεί τις προοπτικές για μια πετυχημένη πορεία στο τραγούδι. Σκοπός του διαγωνισμού είναι να παρακινηθούν τα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική και να εξοικειωθούν με αυτή. Το βραβείο δεν είναι ο αποκλειστικός τους στόχος αλλά είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών τους για αυτοβελτίωση και μια ηθική ικανοποίηση. Ταυτόχρονα ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί κίνητρο για τα άλλα παιδιά να μπουν στο χώρο της μουσικής. Κι αυτό είναι καλό γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι η μουσική δημιουργεί έναν άνθρωπο ευγενικό, ευαίσθητο και ηθικό. Να μην ξεχνάμε τη σημασία που έδιναν και οι αρχαίοι Έλληνες στη μουσική, την οποία θεωρούσαν ως ένα από τα βασικά μαθήματα των νέων. Καλούμε λοιπόν όλα τα παιδιά της πόλης αλλά και τους μεγάλους να έλθουν την Κυριακή 26 Απριλίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο για να παρακολουθήσουν τον Πανελλήνιο Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού και να θαυμάσουν τα μικρά ταλέντα αλλά και να απολαύσουν όμορφες μουσικές στιγμές».

Η κ. Κούβελου

«Ο 9ος Πανελλήνιος Παιδικός Διαγωνισμός Τραγουδιού Καρδίτσας διεξάγεται υπό την αιγίδα του Δήμου Καρδίτσας σε συνδιοργάνωση ΔΩΚ και ΔΗΚΕΚ. Οι συμμετοχές των διαγωνιζομένων στον 9ο Διαγωνισμό ήταν εξαιρετικά εντυπωσιακές. Ο διαγωνισμός έχει μεγάλη ανταπόκριση από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Ενδεικτικά αναφέρω ότι είχαμε συμμετοχές από Ρόδο, Καβάλα, Φλώρινα, Σέρρες, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αθήνα, Πτολεμαϊδα, Βέροια, Σπάρτη, Αίγινα, Ραφήνα, Σκόπελο. Το επίπεδο των διαγωνιζομένων είναι πολύ υψηλό. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον διαγωνισμό έφτασαν τις 175 από τις οποίες προκρίθηκαν 36 παιδιά για την τελική φάση του διαγωνισμού. Τα βραβεία είναι χρηματικά σε κάθε κατηγόρια ως εξής: Α’ Βραβείο 350 ευρω, Β’ Βραβείο 250 ευρω, Γ’ Βραβείο 200 ευρω. Πιστεύω ότι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Παιδικού Τραγουδιού στην πόλη μας έχει καθιερωθεί ως ένας καταξιωμένος θεσμός με κύρος και σεβασμό στην παιδική φωνή, καθ’ ότι των αγκαλιάζουν όλες οι πόλεις της Ελλάδας και είναι ο μοναδικός στο είδος του πανελλαδικά».

Κριτική επιτροπή

Η κριτική επιτροπή του φετινού διαγωνισμού αποτελείται από τους: Δημήτρη Μπάση, Κατερίνα Κούβελου, Σοφία Καγιά, Νίνα Καλούτσα και Γιώργο Γιάκα. Να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, με τιμή εισόδου 20 ευρω, ενώ εισιτήρια προπωλούνται στο Κιν/τρο.

Προηγούμενο άρθρο Υποδοχή απόδημων από Δήμαρχο & Νομάρχη Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αναβιώνει το «Σεργιάνι» στη συνοικία των Καμινάδων