Ψώνισαν μόνο τα απολύτως απαραίτητα για το τραπέζι της Λαμπρής


Στα επίπεδα των Aθηνών έφτασαν οι τιμές στην προχθεσινή εβδομαδιαία λαϊκή αγορά της Kαρδίτσας, αφού η τομάτα έφτασε να πωλείται στα 2,30 ευρώ το κιλό, παρ’ ότι, σύμφωνα με πληροφορίες,  από τα χέρια των παραγωγών έφυγε στα 0,60 λεπτά. Ωστόσο, ο χώρος όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά ήταν ασφυκτικά γεμάτος χθες, ενώ ως κλασικοί Έλληνες που κάνουμε ψώνια την τελευταία στιγμή, ακόμη και χθες, τρεις ημέρες πριν το Άγιον Πάσχα, δίνονταν παραγγελίες στα κρεοπωλεία της πόλης για αμνοερίφια, τα οποία άγγιζαν τα 9 με 9,5 ευρώ το κιλό, ανά περίπτωση.

ΙΝ.ΚΑ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Στο μεταξύ, το ΙΝΚΑ Θεσσαλίας, ενόψει του Πάσχα, υπενθυμίζει σε όλους τους καταναλωτές κυρίως για τα κρέατα:

* Τα εγχώρια κρέατα έχουν σφραγίδα χρώματος τιρκουάζ και τα εισαγόμενα χρώματος καστανού. Πρέπει να αναζητάτε τις σφραγίδες των υγειονομικών ελέγχων καθώς και τη σφραγίδα προέλευσης, γιατί με τον τρόπο αυτό όχι μόνο ενημερώνεστε σχετικά με την καταγωγή του σφαγίoυ αλλά επιπλέον βεβαιώνεστε ότι είχαν υπάρξει οι κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής κατά τη σφαγή του ζώου.

* Συγκρίνετε πάντα την τιμή με την ποιότητα του κρέατος .

* Δίνετε ιδιαίτερη σημασία στις συνθήκες υγιεινής του σημείου από το οποίο πωλείται το κρέας, καθώς και στις συνθήκες συντήρησης και έκθεσής του. Προτιμάτε τα κρέατα που είτε βγαίνουν απευθείας από το ψυγείο, είτε διατίθενται σε ειδικές βιτρίνες έκθεσης. Το ίδιο ισχύει και για τα αλλαντικά.

* Όσον αφορά στα εντόσθια απαγορεύεται η κατανάλωση της σπλήνας από τα αιγοπρόβατα έως ενός έτους και θα πρέπει να αφαιρείται στο σφάγιο. Η κατανάλωση των υπόλοιπων μερών τους επιτρέπεται (έντερα, πνεύμoνες, κεφάλι κ.λ.π.)

Προηγούμενο άρθρο 105.000 € για αθλητικές εγκαταστάσεις στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Το Ευρωκοινοβούλιο επισκέφθηκαν αντιπροσωπίες των Δ. Μουζακίου & Πύλης