Ειδήσεις

Χρ. Κατσαβριά : Η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού στο επίκεντρο σχετικής ημερίδας


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρυσούλα Κατσαβριά – Σιωροπούλου παραβρέθηκε και χαιρέτισε σε ημερίδα με θέμα «Η γυναίκα ασθενής με καρκίνο του μαστού στο επίκεντρο»  που διοργάνωσαν η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και η Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Αντιμετώπισης των Θηλωμάτων στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής.

Την  ημερίδα χαιρέτισε και ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης για την υγεία και τις προσπάθειες που καταβάλλει το Υπουργείο προκειμένου να προσφέρει αξιόπιστη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα στους ογκολογικούς ασθενείς. Αναγνώρισε το πρόβλημα με τις λίστες αναμονής για ακτινοθεραπεία για το οποίο τόνισε ότι θα υπάρξει μια αισθητή αναβάθμιση των ειδικών ογκολογικών νοσοκομείων, με την ολοκλήρωση των προσλήψεων μόνιμου και επικουρικού προσωπικού καθώς και με την αντικατάσταση σημαντικού μέρους του «γηρασμένου» ιατροτεχνικού εξοπλισμού. Ο κ. Ξανθός παρέθεσε σημαντικά στατιστικά στοιχεία και υπογράμμισε ότι απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις στον ευαίσθητο τομέα της πρόσληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της αποτελεσματικής θεραπευτικής παρέμβασης στον καρκίνο.

Ανάμεσα στις σημαντικές  παρεμβάσεις των ομιλητών, ξεχώρισαν εκείνη του Θεόδωρου Αγοραστού – Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας του ΑΠΘ με θέμα «Ανάγκη για ένα εθνικό πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας» καθώς και η παρέμβαση της Μανιώς Κορλέτη – Αντιπροέδρου του Ομίλου Εθελοντών “ΑγκαλιάΖΩ ” με θέμα «Με τη ματιά εκείνων που έζησαν το “ταξίδι” από κοντά».

Η κ. Κατσαβριά στο χαιρετισμό της χαρακτήρισε ανησυχητικό το γεγονός ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η 5η αιτία θανάτου από καρκίνο στο σύνολο του πληθυσμού και η 1η αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες. Αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης των καρκινοπαθών με ευαισθησία και ανθρωπιά και, απευθυνόμενη στους συμμετέχοντες καθώς και στους Συλλόγους των καρκινοπαθών, τόνισε την υποχρέωση της κοινωνίας και της Πολιτείας να εγγυηθούν την αξιόπιστη, ποιοτική και αποτελεσματική φροντίδα τους.   

 

Προηγούμενο άρθρο Παιχνίδι πολυγλωσσίας από το Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Υποβλήθηκε ο φάκελος Β’ του σχεδίου Στρατηγικής Τοπικής Ανάπτυξης