Χρέος και τιμή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη


  Η διαχρονική αξίωση των Μαυρομματιανών Καρδίτσας για αυτονομία της Κοινότητάς τους απ΄ότι φαίνεται και πάλι δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Η μέρα ανακοίνωσης του «Καλλικράτη» από την Κυβέρνηση πλησιάζει και οι διάσπαρτες πληροφορίες  λένε ότι η γενέτειρα του Γεωργίου Καραϊσκάκη δεν θα έχει την  μεταχείριση που της αρμόζει.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως  κι εκείνη που  στο παρελθόν δημιούργησε τον  «Καποδίστρια» αγνοεί την βούληση του συνόλου των κατοίκων του Μαυρομματίου, οι οποίοι δεν έπαψαν ποτέ να ζητούν τη δημιουργία χωριστής Κοινότητας για λόγους καθαρά ιστορικούς. Αγνόησαν επιδεικτικά τα συνεχή διαβήματά τους, προς αυτή την κατεύθυνση.

Το βασικότερο όμως είναι ότι η τιμή που οφείλουμε στον εθνικό μας ήρωα  και η ιστορική μνήμη μοιάζει να μην έχουν  καμιά αξία.

Η αναγνωρισμένη από την ιστορία, προσφορά  του προς το Ελληνικό ΄Εθνος, επιβάλει τουλάχιστον να αναγνωριστεί ως ιστορική Κοινότητα το Μαυρομμάτι και η σπηλιά όπου γεννήθηκε.

Η Καρδίτσα έδωσε το όνομα του δικού μας ήρωα, που  πρόσφερε σ΄όλη των Ελλάδα, στο μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός στα «Καραϊσκάκεια».

Μ΄αυτά έγινε γνωστή εντός και εκτός της Χώρας και τώρα οφείλουμε όλοι φορείς, αρμόδια όργανα και πολιτικοί να πιέσουμε για την αυτονομία της γενέτειρας του Καραϊσκάκη.

Προτείνω μάλιστα να δημιουργηθεί Δήμος  με μοναδικό διαμέρισμα το Μαυρομμάτι και να ονομαστεί  «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να ακούγεται και να μνημονεύεται συνεχώς.

Πιστεύω ότι και σ΄όλο το Νομό μόνο θετικό αντίκτυπο και οφέλη μπορεί να φέρει η δημιουργία ενός τέτοιου Δήμου.  

Το διάχυτο κλίμα  άλλωστε αβεβαιότητας για το μέλλον, είναι γόνιμο έδαφος για την ιστορική λήθη που υπονομεύει τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και όλο τον Ελληνισμό και έχουμε χρέος να κάνουμε ότι μπορούμε για να την αποτρέψουμε.                                                                  

                              ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

                                            Νομ.κή  Σύμβουλος

                                                       &

                                         Πολιτευτής Ν.Δ.Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Επόμενο άρθρο Άμεσων μέτρων για την επιμήκυνση της βιωσιμότητας του ΟΓΑ