Ειδήσεις

Χοροί, τραγούδια και δρώμενα από όλη την Ελλάδα στα Καραϊσκάκεια


Ούτε ο άστατος καιρός δεν κατάφερε να σταματήσει, το βράδυ της Κυριακής 24 Ιουνίου, το πρόγραμμα της 51ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κανονικά με τη συμμετοχή όλων των χορευτικών συγκροτημάτων που περιλάμβανε το πρόγραμμα.

Η αυλαία άνοιξε με τον Μορφωτικό Σύλλογο Αγίας Τριάδας που παρουσίασε το δρώμενο «Σκηνές από τον Καραγκούνικο γάμο», ενώ τη σκυτάλη πήραν διαδοχικά ο Λαογραφικός, Χορευτικός Όμιλος «Ο Θεσσαλικός Κάμπος» που εμφανίστηκε με χορούς και τραγούδια από την Πάρο, ο Μορφωτικός, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αμπελικού με τον Πολιτιστικό, Μορφωτικό Σύλλογο Γοργοβιτών και τον Μορφωτικό, Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαμπεριωτών «Το Λαμπερό» που συνέπραξαν στο δρώμενο «Κάμπος και Άγραφα», ο Χορευτικός Όμιλος Καβάλας με χορούς από την Καππαδοκία και τέλος ο Σύλλογος Αρκάδων Ηλιούπολης «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» που έκανε αναπαράσταση του «Τσακώνικου γάμου».

Άπαντες οι χορευτές εισέπραξαν το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού που στηρίζει πάντα το θεσμό των Καραϊσκακείων.

Η φετινή διοργάνωση – καιρού επιτρέποντος – αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τρίτη 26 Ιουνίου (και ώρα 21:00 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης) κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

>Σύλλογος Αργιθεατών Καρδίτσας «Η ΜΕΡΙΜΝΑ»

>Μορφωτικός Σύλλογος Μυρίνης

>Κέντρο Χορού και Λαογραφίας «Εν Χορώ»

>Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων

>Λαογραφικός Όμιλος Χανίων

>Σύντομη εμφάνιση των ξένων χορευτικών συγκροτημάτων (Αίγυπτος, Μεξικό, Κορέα)

>Τελετή Λήξης

>Βραδιά Φιλίας

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Παυσίλυπο (εντός του αναψυκτηρίου) – Ώρες 18:00-20:00

Παιχνίδια συνεργασίας (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών)

Οργάνωση: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δήμου Καρδίτσας, Γραφείο Σχολικού Συμβούλου 2ης περιφέρειας δημοτικής εκπαίδευσης Καρδίτσας

Τα Καραϊσκάκεια πραγματοποιούνται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας, τον Δήμο Καρδίτσας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Καλλιτεχνική διεύθυνση, σκηνοθεσία, σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου. Παρουσιάζουν: η Βανέσσα Στυλοπούλου και η Ολυμπία Βαρζώκα.

 

Προηγούμενο άρθρο Νέος Πρεσβύτερος στην τοπική μας Εκκλησία
Επόμενο άρθρο Ένα παιχνίδι με βιβλία που έχουν στον τίτλο τους αριθμούς