Ειδήσεις

Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής σε πληγέντες από κατολισθήσεις στην θέση Συκιά


Ενημερώνονται οι δημότες της Τ.Κ Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τον Ιούνιο 2020 η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2018 σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα: α) στις Τοπικές Κοινότητες Πιαλείας, Βροντερού, Γαρδικίου και Στουρναραίικων του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και β) στην Τοπική Κοινότητα Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας».

Η εν λόγω Κ.Υ.Α αφορά την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2018, στις περιοχές της θέσης ¨Συκιά¨ της Τοπικής Κοινότητας Βατσουνιάς της Δημοτικής ΕνότηταςΜουζακίου του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας,που απεικονίζονταιως πληγείσες και επαπειλούμενες βάσει του από Απριλίου 2019 χάρτη οριοθέτησης τηςΕλληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.), ο οποίος συνοδεύει την απόφαση.

Οι ιδιοκτήτες των πληγέντων κτιρίων προκειμένου να τύχουν στεγαστικής συνδρομής, θα πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αίτησησύμφωνα με τα αναφερόμενα στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση.

 

Γνώση της Κ.Υ.Α. μπορούν να λάβουν οι δημότες από την ιστοσελίδα του Δήμου Μουζακίου στον σύνδεσμο:http://www.mouzaki.gr/index.php/blog/2822-stegastiki-syndromi-vatsounias

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εμβολιασμός στον οικισμό Μαύρικα
Επόμενο άρθρο Με νέες ομάδες αστυνομικών στελεχώνεται το ΑΤ Σοφάδων