Ειδήσεις

Χαιρετισμός του Γιώργου Αμβροσίου, Προέδρου του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου


Σεβασμιότατε, Αγαπητές και αγαπητοί επίσημοι, Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, Αγαπητοί γονείς Αγαπημένα μας παιδιά…Σήμερα, είναι ημέρα γιορτής για όλους μας, μιας και αρχίζει μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα σχολική χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, επιθυμία για έργο και αληθινή πρόοδο.

Αρχικά, θέλω εκ μέρους το γονέων, να καλωσορίσω στο σχολείο μας τα παιδιά της πρώτης δημοτικού και να καλέσω τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων να τα καλοδεχθούν, να τα προσέχουν και να τα βλέπουν σαν μικρά τους αδελφάκια.

Με χαρά διαπιστώνουμε ότι το σχολείο είναι έτοιμο να δεχθεί τους μαθητές και να ξεκινήσουν ακόμη και από την πρώτη μέρα τα μαθήματα.

Η προηγούμενη εμπειρία μας ως γονείς, είναι ότι το σχολείο μας είναι άρτια οργανωμένο, έχει καλή διοίκηση, άξιους και κατάλληλα καταρτισμένους εκπαιδευτικούς και όλα αυτά είναι προς όφελος των παιδιών μας.

Ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ήμασταν και θα είμαστε πάντα κοντά στους εκπαιδευτικούς και πάντα πρόθυμοι να αντιμετωπίσουμε τυχών προβλήματα που προκύπτουν στο σχολείο μας.

Θα είμαστε και φέτος δραστήριοι, με εκδηλώσεις, εκδρομές και άλλες δράσεις.

Από τα λιγοστά μας έσοδα, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για το σχολείο των παιδιών μας.

Στην προσπάθειά μας αυτή, θέλουμε όμως και την συμπαράσταση του δήμου.

Με παράπονο θα σας πω ότι εδώ και τρία χρόνια ως σύλλογος έχουμε εξασφαλίσει με δωρεά, ειδικό χρώμα διαγράμμισης για να γίνει η διαγράμμιση των γηπέδων.

Απευθυνθήκαμε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, αλλά και τον ίδιο των πρώην δήμαρχο, αλλά δεν στάθηκε δυνατόν να στείλουν έναν εργάτη να τραβήξει δέκα γραμμές για να μπορούν να παιδιά μας να παίζουν σε κανονικά γήπεδα.

Ελπίζω ότι ο νέος δήμαρχος θα ανταποκριθεί στο αίτημά μας.

Ένα μεγάλο πρόβλημα του σχολείου μας, είναι η κυκλοφοριακή συμφόρηση στις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών. Πέρυσι παραλίγο να έχουμε σοβαρό ατύχημα όταν ένα όχημα παρέσυρε ευτυχώς μόνο την τσάντα και όχι και το ίδιο το παιδί.

Μετά το συμβάν, ήρθε η τροχαία, ενημερώθηκε ο δήμος, μας είπαν ότι η λύση είναι να κλείνει το πρωί και το μεσημέρι η μικρή παράπλευρη οδός Σπετσών. Μας είπαν ακόμη ότι η οδός Σπετσών είναι χαρακτηρισμένη ως πεζόδρομος και πρέπει να γίνει η σχετική διαμόρφωση.

Ο καιρός πέρασε και το πρόβλημα ξεχάστηκε. Θα περιμένουμε το επόμενο ατύχημα για να πάρουμε δραστικά μέτρα; Σίγουρα όχι. Κύριε Δήμαρχε, η λύση εδώ πρέπει να είναι άμεση.

Επίσης, το σχολείο μας είναι από τα παλαιότερα της πόλης και έχει ανάγκη ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης για να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης μαθητών και εκπαιδευτικών. Εδώ και χρόνια ζητάμε να ενταχθεί σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατόν.

Ακόμη, το σχολείο μας φιλοξενεί πλέον πάρα πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Τάξης να κάνουν μάθημα σε αίθουσες που είναι χωρισμένες στη μέση με γυψοσανίδες.

Εδώ πρέπει να βρεθεί μια λύση μιας και δεν ταιριάζει στα παιδιά μας να κάνουν μάθημα σε αίθουσες – κλουβιά.

Ζητάμε από την δημοτική αρχή, να γίνει άμεσα μια σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να τεθούν όλα τα ζητήματα και να δρομολογηθούν λύσεις.

Σταματώ εδώ την αναφορά μου στα προβλήματα και κλείνοντας, εύχομαι στους μαθητές μας «Καλή πρόοδο» και «Καλή σχολική χρονιά σε όλους».

 

Προηγούμενο άρθρο Χωρίς προβλήματα το πρώτο κουδούνι στα σχολεία του Νομού
Επόμενο άρθρο Παράταση υποβολής προτάσεων στο LEADER Καρδίτσας