Ειδήσεις

Φυσικά δεδομένα: Η χρονογραμμή της μέλισσας


Συνεχίστηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου  στις  Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, η 7η  Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, που οργανώνει και συντονίζει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, και υλοποιείται από περίπου 140 βιβλιοθήκες σε όλη την Ελλάδα.

Το θέμα της ημέρας στην Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας Λάκας Μαντζάρα ήταν: Φυσικά δεδομένα: Η χρονογραμμή της μέλισσας. Πριν πόσα χιλιάδες χρόνια εμφανίστηκαν οι μέλισσες στη γη; Πριν πόσα χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος άρχισε να συλλέγει το μέλι;

Τα παιδιά δημιούργησαν τους ιστορικούς σταθμούς της εξέλιξης της μέλισσας, ψάχνοντας στις σελίδες του υπέροχου βιβλίου «Μέλισσες» του Wojciech Grajkowski από τις εκδόσεις Μικρή Σελήνη.  Για κάθε κάρτα έβρισκαν και την αντίστοιχη χρονική περίοδο..Με αυτόν τον τρόπο κατασκεύασαν την χρονογραμμή της μέλισσας.

Την Τρίτη 31 Ιουλίου, η καλοκαιρινή εκστρατεία συνεχίζεται στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» με θέμα: «Περασμένα» δεδομένα: Η λεία ενός πειρατικού πλοίου. Το 1602 ένα πειρατικό πλοίο επιτίθεται σε ένα εμπορικό πλοίο κάπου στο Αιγαίο. Μετά την επίθεση οι πειρατές καταγράφουν τη λεία τους και ζωντανεύουν έναν κόσμο με διαφορετικά νομίσματα, αγάπη για τα μπαχαρικά και τα μεταξωτά υφάσματα, τα πολύτιμα κοσμήματα. Για παιδιά 7- 12 ετών.

Αναλυτικό πρόγραμμα με τις δράσεις της κάθε βιβλιοθήκης, μπορείτε να το δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, στην ιστοσελίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο link: http://network.nlg.gr/library/ και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Κι αυτό το καλοκαίρι, τα δεδομένα  στις βιβλιοθήκες μας, «θα είναι υπέρ μας»!!!

Προηγούμενο άρθρο Σε εξέλιξη οι εργασίες αποπεράτωσης του υπαίθριου θεάτρου Καλλιθήρου
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Τ.Κ. Καρβασαρά