Kάρτες στάθμευσης για επαγγελματίες & κατοίκους του κέντρου


Σημαντικές μειώσεις στις τιμές διάθεσης των καρτών στάθμευσης που θα προμηθευτούν οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Καρδίτσας και οι επαγγελματίες περιλαμβάνει η κανονιστική απόφαση που αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση και την καταγραφή και κατανομή αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών του Δήμου Καρδίτσας στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης mobiPARK, που εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ειδικότερα οι νέες μειωμένες τιμές διάθεσης των καρτών που αποφασίστηκαν με γνώμονα και τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έχουν ως εξής:

–         Η κάρτα στάθμευσης των μονίμων κατοίκων με ετήσια διάρκεια θα κοστίζει 190 ευρώ και με εξάμηνη διάρκεια 100 ευρώ από 300 και 180 που προβλεπόταν αρχικά το κόστος της.

–         Η ειδική κάρτα για τα επαγγελματικά οχήματα με ετήσια διάρκεια θα κοστίζει 210 ευρώ και  με εξάμηνη 110 ευρώ, έναντι 320 και 210 ευρώ αντίστοιχα που προβλεπόταν αρχικά.

Πριν την έγκριση της κανονιστικής απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε διεξοδικά  και η αίτηση 180 δημοτών για μη εφαρμογή  του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης, η οποία δεν έγινε δεκτή με κατά πλειοψηφία  απόφαση του Σώματος.

Πέρα από τα τρία πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο συζήτησε και το 32ο θέμα της ημερήσιας διάταξης  σχετικά με το βορειοδυτικό τμήμα του περιφερειακού δρόμου και τα προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν παρακείμενες επιχειρήσεις. Ως γνωστόν αυτό το διάστημα τα  έργα και οι μελέτες του νότιου Περιφερειακού δρόμου της Καρδίτσας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς κατασκευάζεται το τμήμα από την οδό Τρικάλων μέχρι την οδό Φαναρίου προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπό δημοπράτηση στη νέα προγραμματική περίοδο είναι τα έργα προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ και στο τμήμα από την οδό Φαναρίου μέχρι και την οδό Ταυρωπού.

Επίσης έχει ανατεθεί η μελέτη των παράπλευρων δρόμων και των κόμβων σε όλο το τμήμα του περιφερειακού, από τον κόμβο της Λαρίσης μέχρι τον κόμβο της οδού Τρικάλων.

 Η διαβεβαίωση του Δημάρχου προς τους επαγγελματίες είναι ότι τα όποια προβλήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της υπό σύνταξη μελέτης των παράλληλων δρόμων του τμήματος από Φαναρίου μέχρι Ταυρωπού.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου θα συζητηθούν σε συνεχιζόμενη συνεδρίαση τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο άρθρο Ο αγώνας θα συνεχιστεί στα Τέμπη στις 20 Δεκέμβρη
Επόμενο άρθρο Στόχος η ενίσχυση της τοπικής αγοράς