Φεστιβάλ Λιμνών Ν. Πλαστήρα & Σμοκόβου


Για δυο μήνες, στις λίμνες Νικολάου Πλαστήρα και Σμοκόβου, σε δύο περιοχές απαράμιλλου φυσικού κάλλους, θα προβληθούν και θα αναδειχθούν ποικίλες όψεις του παραδοσιακού αλλά και σύγχρονου πολιτισμού.

Η επιλογή των δύο αυτών περιοχών για τις εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ δεν είναι τυχαία. Προσκαλώντας το κοινό να απολαύσει ξεχωριστές μουσικές, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις αλλά και αθλητικές δράσεις σε ένα μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει αρμονικά τον ορεινό όγκο με τα φυσικά στοιχεία του νερού και του πράσινου, ουσιαστικά του προσφέρουμε την ευκαιρία να ανακαλύψει και να βιώσει προσωπικά μία σχέση διαχρονική: αυτή του πολιτισμού με το φυσικό περιβάλλον.

Επιπλέον, επιλέγοντας δύο περιοχές που τα τελευταία χρόνια έχουν καταστεί «σήμα κατατεθέν» για το νομό μας, επιδιώκουμε να ανοίξουμε νέους δρόμους για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου μας, αυτή τη φορά μέσα από τα μονοπάτια του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης. Βασιζόμενοι στην περυσινή εμπειρία μας και έχοντας πάντα ως απώτερο στόχο το Φεστιβάλ των λιμνών Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου να καταστεί ένας καλλιτεχνικός θεσμός πανελλήνιας εμβέλειας και απήχησης, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία καλλιτεχνικών, αθλητικών και κοινωνικών δρώμενων:

Αξιόλογες θεατρικές σκηνές παρουσιάζουν σημαντικά έργα, που τα ξεχώρισε η αγάπη του θεατρόφιλου κοινού.

Σεμινάρια πανελλήνιας εμβέλειας φέρνουν σε επαφή τους λάτρεις της μουσικής και του θεάτρου με έμπειρους και καταξιωμένους δασκάλους.

Μεγάλοι δημιουργοί και ερμηνευτές της δημοτικής, λαϊκής, έντεχνης και ροκ μουσικής μάς «ταξιδεύουν» μέσα από τα υπέροχα τραγούδια και τις μελωδίες τους.

 Η Γιορτή Κρασιού, με το κέφι που σκορπά, ενώνει ντόπιους και επισκέπτες σε ένα μεγάλο ξεφάντωμα.

 Ο Διάπλους της λίμνης Ν. Πλαστήρα έχει ως στόχο όχι τόσο τη νίκη αλλά τη συμμετοχή και την ευγενή άμιλλα μεταξύ των αθλητών της μαραθώνιας κολύμβησης, που συναντιούνται εδώ από διάφορες γωνιές της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού.

Τα πανηγύρια δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επισκέπτη να ανταμώσει με την παράδοση και να χαρεί τη φιλοξενία των απλών ανθρώπων του τόπου μας.

Εξάλλου, το Φεστιβάλ των λιμνών Ν. Πλαστήρα και Σμοκόβου αποτελεί μία πρωτοβουλία που δεν αποσκοπεί μόνο στην «αγωγή της ψυχής», δηλαδή την ψυχαγωγία, αλλά και στη δημιουργία μιας ουσιαστικής γέφυρας επικοινωνίας ανάμεσα στους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους των μαγευτικών μας περιοχών.

Η πρώτη εκδήλωση του Φεστιβάλ είναι η θεατρική παράσταση «Συμπέθεροι από τα Τίρανα» την Κυριακή στο Θέατρο της  Μητρόπολης και αμέσως μετά ξεκινάνε οι «Μουσικές Μονογραφές» από την Δευτέρα 6 έως Κυριακή 12 Ιουλίου. Να επισημάνουμε πως οι θα δοθούν συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, με τη συμμετοχή του Δ.Καβράκου, Ε. Πασπαλά, Λ. Μαχαιρίτσα, Δ. Σταρόβας,  Γ.Ανδρεάτου , του συγκροτήματος YIANNEIS, Π. Λάλεζα και πολλές άλλες εκδηλώσεις, για τις οποίες θα έχουμε συνεχείς ενημερώσεις στα τοπικά  μέσα  ενημέρωσης.

Χθες, ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, παραχώρησε συνέντευξη τύπου για το φεστιβάλ, τονίζοντας ότι η όλη διοργάνωση αποτελεί μια πρωτοβουλία που δεν αποσκοπεί μόνο στην «αγωγή της ψυχής» δηλαδή την ψυχαγωγία, αλλά και στη δημιουργία μιας ουσιαστικής γέφυρας επικοινωνίας ανάμεσα στους επισκέπτες και τους ντόπιους κατοίκους των μαγευτικών μας περιοχών.

Προηγούμενο άρθρο Συνεργασία Δήμου – φορέων για την καθαριότητα
Επόμενο άρθρο Η γελοιογραφία της ημέρας