Ειδήσεις

Υπόθεση των νέων η 32η αιμοδοσία του Σ.Ε.Α. Παλαμά


Με επιτυχία έγινε η έκτακτη αιμοδοσία (Τρίτη 03/04/2018) στο Κ.Υ Παλαμά. Συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν 34 φιάλες αίματος.

Μπορεί ο παραπάνω αριθμός να φαντάζει μικρός, αναλογικά με προηγούμενες αιμοδοσίες, όμως είναι ακριβώς το αντίθετο καθώς περιέχει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια…Από τις 34 μονάδες αίματος που συλλέχθηκαν, οι 21 ανήκουν σε νέους εθελοντές αιμοδότες. Παιδιά νέα που θα αποτελέσουν τη βάση ώστε η τράπεζα αίματος του Παλαμά να είναι αυτάρκης, εξυπηρετώντας όλα τα περιστατικά που χρειάζονται αίμα και παράλληλα να αποτελεί μια τεράστια βοήθεια προς το τμήμα αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Η μαζική προσέλευση νέων εθελοντών αιμοδοτών αποτελεί έργο των παιδιών που αποτελούν την Επιτροπή  Νέων Αιμοδοτών του συλλόγου, που “ετοιμάζει” την επόμενη γενιά εθελοντών αιμοδοτών στον Παλαμά. Έχουν πραγματικά ταυτιστεί με την προσπάθεια αυτή και γι’ αυτό το Δ.Σ. του Σ.Ε.Α.Π.τους ευχαριστεί θερμά.

Το παρών στη χθεσινή αιμοδοσία έδωσε και ο Διευθυντής του τμήματος αιμοδοσίας του Γεν. Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κων/νος Αθανασίου. Επίσης παραβρέθηκε και ο κ. Αποστόλης Μοσχόπουλος, αντιδήμαρχος Παλαμά και “ψυχή” της πρόσφατης προσπάθειας για δημιουργία τράπεζας αίματος στο Προάστιο.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Παλαμά ευχαριστεί θερμά όλους τους αιμοδότες-μέλη του που πρόσφεραν εθελοντικά το αίμα τους και σε αυτή την έκτακτη αιμοδοσία. Ευχαριστούμε πολύ την ιατρό κ. Ευαγγελία Παπαδημητρίου και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας για το ζήλο που δείχνουν σε κάθε αιμοδοσία μας.

* Την Μ. Παρασκευή 06/04/2018 ο Σ.Ε.Α.Π. διοργανώνει, με τη συνεργασία του Α.Ο. Δόξα Μάρκου, τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή επίλεκτης ομάδας εθελοντών αιμοδοτών, παλαίμαχων της Δόξας Μάρκου, του Ηρακλή Παλαμά και του Α.Ο. Δόξα Μάρκου. Το τουρνουά θα γίνει στο γήπεδο του Μάρκου και θα ξεκινήσει στις 16:00.

Προηγούμενο άρθρο Κώστας Τσιάρας: Στον αέρα η ενεργειακή ασφάλεια και επάρκεια της χώρας
Επόμενο άρθρο Ι. Ντελής: Tα προβλήματα του Νοσοκομείου στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας