- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας

Τη δική τους Ανάσταση φαίνεται πως περιμένουν οι έμποροι της Καρδίτσας καθώς η κίνηση στην αγορά μέχρι και σήμερα Μεγάλη Πέμπτη διαγράφεται αρκετά υποτονική.

Ελλείψει χρημάτων και εν μέσω πολλών οικονομικών υποχρεώσεων των ημερών, οι περισσότεροι καταναλωτές περιορίζουν τις αγορές στα απολύτως απαραίτητα και, κυρίως, σε ό, τι έχει να κάνει με τις ανάγκες για το πασχαλινό τραπέζι.

Όπως μας δηλώνει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου : «Η κίνηση είναι υποτονική και είμαστε στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι τέτοια εποχή. Ο κλάδος ο οποίος κινείται λίγο περισσότερο είναι αυτός της διατροφής και από εκεί και πέρα και τα καταστήματα με είδη που αγοράζει ο κόσμος για τα βαφτιστήρια». Αντίθετα, τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης είναι εκείνα τα οποία εξακολουθούν να δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα.

Πλέον, ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί σε μια – μικρή έστω – αναστροφή του κλίματος τις τελευταίες αυτές ημέρες που έχουν απομείνει πριν το Πάσχα μήπως και καταφέρει να βάλει κάτι στο ταμείο.

Για άλλη μια φορά, εξάλλου, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Καρδίτσας, Σοφάδων και Παλαμά καλούν το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευτεί για τα ψώνια του την τοπική αγορά καθώς υπάρχει και επάρκεια και ποικιλία προϊόντων, αλλά και καλές τιμές. Ενώ στέλνουν το εξής μήνυμα : «Καρδιτσιώτη, στηρίζοντας την αγορά σου, στηρίζεις την πόλη σου».

Σε ό, το αφορά στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για αύριο και μεθαύριο, αυτό διαμορφώνεται ως εξής :

Τα καταστήματα θα επαναλειτουργήσουν την Τετάρτη 4 Μαϊου.

 

Ενδιάμεσες εκπτώσεις από Τετάρτη 4 Μαϊου

Στο μεταξύ, την Τετάρτη 4 Μαΐου ξεκινά η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος που προβλέπεται από τον νόμο 4177/2013 και η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 του μήνα.

Τα καταστήματα, έχουν το δικαίωμα να λειτουργήσουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου.

Επειδή η πρώτη Κυριακή της περιόδου είναι η 1η Μαΐου, η οποία όμως συμπίπτει με επίσημη αργία (Κυριακή του Πάσχα), η δυνατότητα αυτή μετατίθεται, βάσει νόμου, για την επόμενη Κυριακή 8 Μαΐου με προτεινόμενο ωράριο 11π.μ. έως 6μ.μ.