Πρωτοσέλιδο

Υποτονική η κίνηση στην αγορά της Καρδίτσας – Στις εκπτώσεις ποντάρουν οι έμποροι


Στην περίοδο των θερινών εκπτώσεων, που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και το τέλος Αυγούστου, έχουν εναποθέσει όλες τις ελπίδες για μια μικρή έστω ανάκαμψη οι έμποροι της Καρδίτσας.

Όπως μας δηλώνει  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλίας Αντωνίου προς το παρόν η κίνηση στην αγορά διαγράφεται εντελώς υποτονική και όλοι ελπίζουν σε κάτι καλύτερο μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου: «Δυστυχώς τα πράγματα για τον κλάδο μας είναι πολύ δύσκολα. Πάντα τέτοιον καρό αναμένουμε τις εκπτώσεις για να ανακάμψουμε κάπως αλλά δυστυχώς λείπουν τα χρήματα. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον τις ημέρες κοντά στον Δεκαπενταύγουστο που θα έρθουν στην περιοχή και ετεροδημότες και ξένοι επισκέπτες να βελτιωθεί λίγο η κατάσταση».

Τα ποσοστά έκπτωσης στην αγορά της Καρδίτσας φθάνουν έως και το 50 με 60% και όπως προσθέτει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου «Υπάρχει μεγάλη γκάμα προϊόντων και υπάρχουν και πολύ δελεαστικές τιμές. Καλούμε τον κόσμο να εμπιστευτεί τα τοπικά καταστήματα ώστε τα χρήματα να μείνουν στην αγορά μας».

 

Πενθήμερο από αυτή την εβδομάδα στην Καρδίτσα

Στο μεταξύ, το Δ/κό Συμβούλιο του Ε.Σ. Καρδίτσας σε συνεδρίασή του στις 19/6/2017 αποφάσισε ομόφωνα το κλείσιμο των καταστημάτων της πόλης μας κάθε Σάββατο από 15 Ιουλίου έως 12 Αυγούστου 2017.

Ως εκ τούτου, το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων  κατά τη διάρκεια  του πενθημέρου  διαμορφώνεται ως εξής:

Τα πρωινά από: 8.30 έως 14.00 και τα απογεύματα της Δευτέρας, της Τετάρτης και της Παρασκευής από: 18.00-21.00 (απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης κλειστά).

 

Προαιρετικά ανοιχτά αυτή την Κυριακή

Παράλληλα με τα παραπάνω, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, δηλαδή αυτή την Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017.

Για το θέμα αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας εμμένει στην απόφασή του τα καταστήματα της πόλης μας να παραμείνουν κλειστά. «Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων περισσεύουν… τα χρήματα δε φτάνουν!» τονίζει η Διοίκηση του Συλλόγου.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Κατασκήνωση στην Πόλη από την Ιερά Μητρόπολη