Υποδοχή απόδημων από Δήμαρχο & Νομάρχη Καρδίτσας


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο τους απόδημους Έλληνες που συμμετέχουν στα Μενελαΐδια 2009, τους οποίους συνόδευε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μενελαΐς κ. Απ. Ξυδιάς.

Ο κ. Βερίλλης χαιρετίζοντας τους απόδημους επεσήμανε τους στενούς δεσμούς της Καρδίτσας με τον απόδημο Ελληνισμό, καθώς χιλιάδες συμπατριώτες μας ζουν σε διάφορες χώρες στον κόσμο, ενώ αναφέρθηκε και στο θεσμό των Μενελαιδίων λέγοντας:

«Ο Δήμος Καρδίτσας, συμπαραστάτης και αρωγός κάθε προσπάθειας που στοχεύει  στην ενίσχυση της ιστορικής μνήμης, στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς  και στη σύσφιξη των σχέσεων με τους απανταχού γης Καρδιτσιώτες, χαιρετίζει τον, καθιερωμένο πια στις συνειδήσεις όλων μας, πολιτιστικό θεσμό «Μενελαΐδια 2009» και εύχεται κάθε επιτυχία στην εφετινή διοργάνωση που είναι προπομπός του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Απόδημων Καρδιτσιωτών που προετοιμάζει για την επόμενη χρονιά ο δραστήριος Σύλλογος.

Προσπάθειες και δράσεις, όπως αυτές του Λαογραφικού Ομίλου «Μενελαΐς» κρίνονται απαραίτητες για τη διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος της σταδιακής απώλειας της ιστορικής συνείδησης και της ιδιαίτερης ταυτότητας κάθε λαού και έθνους.

Η Καρδίτσα έχει τη δική της ιδιαίτερη πολιτιστική και λαογραφική παράδοση, αλλά και χιλιάδες δικά της παιδιά σε όλες τις άκρες της γης, με τα οποία επιβάλλεται να ενδυναμώσει τους δεσμούς της.

Εκδηλώσεις όπως τα «Μενελαΐδεια 2009» που φέρνουν σε επαφή τους απόδημους με την ιδιαίτερη πατρίδα τους και διατηρούν ανέγγιχτα στον ρου του χρόνου τα ήθη και τις παραδόσεις της, κατέχουν σημαντική θέση στη σύγχρονη ζωή μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους προσκεκλημένους και να τους ευχηθώ ευχάριστη παραμονή στην πόλη μας.»

Στη συνέχεια, οι απόδημοι Έλληνες επισκέφθηκαν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας, όπου τους υποδέχθηκε ο Νομάρχης κ. Αλεξακος, καλωσορίζοντας τους στα πάτρια εδάφη και υπογραμμίζοντας με τη σειρά του τους στενούς δεσμούς της Καρδίτσας με τα απόδημα αδέλφια της.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Nεβρόπολης Aγράφων
Επόμενο άρθρο Όλα έτοιμα για τον 9ο Πανελλήνιο Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού