Υπεγράφη το προσύμφωνο σύστασης δικτύου Δομικών Υλικών


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Ν.Α. Καρδίτσας των επιχειρήσεων  που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Επιχειρήσεων (Cluster) του δικτύου Δομικών Υλικών, όπου συμμετείχαν συνολικά εκπρόσωποι δεκαέξι επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο δομικών υλικών.  Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να προχωρήσουν στη σύσταση  δικτύου και προχώρησαν στην υπογραφή προσυμφώνου συνεργασίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Νομάρχη Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου με τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κώστα Ψημμένου, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου  Ευάγγελου Κατσαρού, των Αντινομάρχων Βασίλη Νίκου και  Θάνου Τότσικα, του Διευθυντή της ΑΝΚΑ Βασίλη Μπέλλη, της Διευθύντριας του επιμελητηρίου Γεωργίας Κοτρώνη και του στελέχους της ΑΝΚΑ   Παναγιώτη Τορτοπίδη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγιναν τοποθετήσεις τόσο από τους εκπροσώπους των φορέων που συμμετείχαν όσο και από τους επιχειρηματίες, και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για  τη διαδικασία σύστασης και τους όρους λειτουργίας του δικτύου  και με την ευκαιρία της συνάντησης τους αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με ζητήματα που αντιμετωπίζουν γενικότερα στη λειτουργία των επιχειρήσεων τους. 

Η συγκρότηση του εν λόγω Δικτύου Επιχειρήσεων (Cluster) με νομική υπόσταση δίνει τη δυνατότητα στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να συνεργαστούν ουσιαστικά με στόχο την ομαδική και στοχευμένη προβολή και προώθηση των προϊόντων τους, τη συλλογική συμμετοχή σε εκθέσεις με σκοπό την εξεύρεση νέων πελατών και την προσέγγιση νέων αγορών, την εκπόνηση έρευνας σε αγορές-στόχους (Αθήνα, Θεσ/νίκη, εξωτερικό κλπ), τη δημιουργία κοινών διαφημιστικών ενεργειών στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, την προμήθεια κοινού εξοπλισμού όπως εκθετήρια, μέσα προβολής και διαφήμισης, κοκ.

Οι δαπάνες μπορούν να συγχρηματοδοτηθούν από προγράμματα (LEADER, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας) με ποσοστό έως και 75%. Τονίζεται ιδιαίτερα, ότι οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο Δίκτυο θα πρέπει να εισφέρουν ποσό συμμετοχής ανάλογο του προϋπολογισμού των δράσεων που θα αποφασίσει τελικά το Δίκτυο να υλοποιήσει λαμβάνοντας βέβαια υπόψη την χρηματοδότηση των εν λόγω προγραμμάτων.

«Η δικτύωση είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για την ενίσχυση επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία σαν την  παρούσα οικονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, κινούμαστε συντεταγμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να ενημερώνουμε και να υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα (το πρώτο και δυσκολότερο στάδιο) για τη δημιουργία των νέων συλλογικών μορφών επιχειρηματικής δράσης» δήλωσε ο Νομάρχης.

Να σημειωθεί πως η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παραμένει ανοικτή. Συνεπώς, οποιαδήποτε επιχείρηση του κλάδου Δομικών υλικών ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο εν λόγω Δίκτυο Επιχειρήσεων (Cluster) μπορεί να απευθυνθεί στους αρμόδιους εκπροσώπους της Ν.Α. Καρδίτσας κ. Μπακαλάκου Ρούλα στο τηλ. 24413 50104 & του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κοτρώνη Γεωργία στο τηλ. 24410 22334 μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Προηγούμενο άρθρο Ερωτήματα για τη έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Φωτιά στα Εκκοκκιστήρια Σερβωτών ΑΕΒΕ