Τo «Παραλήρημα» & η απάντηση στο έλλειμμα των 700.000 €


Συνάδελφοι της μείζονος αντιπολίτευσης, με κάνετε να αισθάνομαι αρκετά μεγάλος αυτοδιοικητικός σας «αντίπαλος», όταν σύσσωμη όλη η παράταξή σας καταφέρετε εναντίον μου, θαρρείς και ο επικεφαλής σας, η το έτερο πρωτοκλασάτο στέλεχός σας πρώην αντιδήμαρχος, δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων και των περιστάσεων.

Από την πλευρά μου εδόθησαν όχι μόνο απαντήσεις, αλλά και εξηγήσεις προς τους συνδημότες μου, σε όλα και για όλα, όπως άλλωστε και σε μόνιμη βάση γνωρίζω να πράττω, μιας και θεωρώ υποχρέωσής μου να απολογούμαι ενώπιόν τους και μόνο σε αυτούς. 

Προφανώς ακόμη θα ψάχνει η ηγεσία της παράταξής σας μήπως και βρει εκείνο το «μικρό» χρηματικό ποσό των 700.000 ευρώ που συνέπεσε να λείπει από το ταμείο του Δήμου μας επί διοίκησης των ημερών της και έχει επιδοθεί σε μια σκόπιμη παραπλάνηση των συνδημοτών μας, μήπως και ξεχαστεί το όλο «νοικοκύρεμα» το οποίο επέτυχε επί των οκτώ ετών της μαύρης αυτοδιοικητικής της διοίκησης του Δήμου μας.

Αλήθεια επ’ αυτού θα απαντήσει η ηγεσία σας στους Καρδιτσιώτες; Το θεωρεί προφανώς κάτι ασήμαντο και δεν του δίνει την πρέπουσα προσοχή. Κακώς, κάκιστα. Δεν ξεχνιέται, το ποσό αναζητείται ακόμη και ως αυτήν την στιγμή και όταν βρεθεί (εύχομαι), δικαιούται να κάνει σε πρώτο πρόσωπο ερωτήσεις σε όλους και για όλα.

Το αν η ηγεσία σας είναι η όχι καλά πληροφορημένη ή ενδεχομένως σκόπιμα παραπληροφορεί, είναι άλλο θέμα για το οποίο έχουν υπάρξει συμπεράσματα από τους συνδημότες μας.

Μήπως τελικά έχει άλλους λόγους που δημιουργεί θόρυβο;

Σεβόμενος όλους τους υποψηφίους που κατέθεσαν το ενδιαφέρον τους στην επιχείρηση για πρόσληψη στην θέση του Διευθυντή, τούτη την ώρα δεν θα σχολιάσω τίποτα παραπάνω. Ας μην υποτιμάτε η λογική κανενός και κυρίως των συνδημοτών μας. Μην τους προκαλείτε άλλο.

Σχετικά με τον μικρό σύλλογο τον οποίον υπηρετώ, τον σύλλογο τον οποίον όταν ασκούσε διοίκηση του Δήμου μας ο επικεφαλής σας, χαιρέτιζε, θαύμαζε και επικροτούσε με τόση μεγάλη ευκολία (υπάρχουν και γραπτά), σύλλογο τον οποίον τον ξεχωρίζει τώρα από την λίστα των 50 και πλέον οικονομικά υπόχρεων άλλων συλλόγων και φορέων στην πρώην ΔΕΤΑΚ, τον ξεχωρίζει και αποσιωπά σκοπίμως ακόμη και απ’ αυτόν τον πολιτικό του φορέα που υπηρετεί και ο οποίος χρωστά επίσης στην επιχείρηση. 

Οικονομικές εκκρεμότητες άκουσον…άκουσον, που δημιούργησε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής σας.

Ο σύλλογος αυτός θα τον διαψεύσει και θα του στερήσει το μοναδικό αυτό ξύλινο και γεμάτο λαϊκισμό αυτοδιοικητικό του λόγο εναντίον μου, όπως άλλωστε και υπόσχομαι για άλλη μια φορά, να συνεχίσω να τον εκθέτω αυτοδιοικητικά και μόνιμα, με την κρυστάλλινη, διάφανη, ειλικρινή, ανιδιοτελή συμμετοχή μου στην διοίκηση του Δήμου μας.

Άραγε θα φροντίσει και θα μπορέσει η ηγετική σας ομάδα να ρυθμίσει την «μικρή»  οικονομική εκκρεμότητα των 700.000 ευρώ που ακόμη έχει με το ταμείο του Δήμου μας, από τις «ημέρες και τα έργα» της διοίκησής της;  Αυτό είναι το ζητούμενο, αυτό είναι το μέγα, αυτήν είναι η ουσία.

Δεν φιλοδοξώ να επιτύχω αντίστοιχο «κατόρθωμα», όπως επίσης παραδίδοντας την διοίκηση της ΔΗ.Κ.Ε.Κ., να ακολουθούν αγωγές και μηνύσεις, κάτι που συμβαίνει τώρα, μιας και είναι μέρος της αυτοδιοικητικής «ικανότητας» της ηγεσίας σας, «προίκα» που μας παρέδωσε, απόρροια της «υπεύθυνης» διοίκησης των ημερών της.

Σύντομα θα πούμε και άλλα…..ίσως ενδιαφέροντα και εκεί θα δούμε ποιος και γιατί έχει παραληρηματικό τρόπο, λόγο, συμπεριφορά και οίστρο. Ποιος «ξέχασε», που, πότε και γιατί. Υπομονή.

Ο λαϊκισμός που θέλουν κάποιοι να επιβάλουν, έχει κοντά ποδάρια και μεγάλη μύτη.

Ξυδιάς  Αποστόλης

Δημοτικός Σύμβουλος

Πρόεδρος Δ. Σ. ΔΗ.Κ.Ε.Κ.

Προηγούμενο άρθρο Eκδήλωση για τη γιορτή της μητέρας από το Σύλλογο Γυναικών Παλαμά
Επόμενο άρθρο Aπάντηση για τον κ. Xαντζοπλάκη