Ειδήσεις

Τ. Θεοδωρικάκος: Περαιτέρω οικονομική στήριξη στους δήμους της Θεσσαλίας


“Δυστυχώς, περνάμε έναν δύσκολο χειμώνα, στον οποίο έχουμε ήδη χάσει χιλιάδες συμπολίτες μας και η δοκιμασία συνεχίζεται, απέναντι σ’ έναν επικίνδυνο και ύπουλο εχθρό. Αυτή την κρίση, η χώρα θα την ξεπεράσει με ενότητα, αλληλεγγύη, κοινή εφαρμογή του σχεδίου, συνειδητή πειθαρχία κρατώντας ως κόρη οφθαλμού ότι απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και η στήριξη της Μακεδονίας. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του λόφου, είμαστε ένα”, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας σε συνεδριακή διάσκεψη των δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Remaining Time-0:00

Fullscreen

Mute

Ο κ. Θεοδωρικάκος, στην ομιλία του στην 8η συνεδριακή διάσκεψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ), είπε πως η κυβέρνηση, από την αρχή της πανδημίας διέθεσε έκτακτους πόρους άνω των 200 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης και υποσχέθηκε πως “όποια δυνατότητα υπάρχει για περαιτέρω στήριξη θα δοθεί και πάλι στην Αυτοδιοίκηση και ιδιαιτέρως στους δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, που μαζί με τη Θεσσαλία, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα”.

Ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε από τους δημάρχους να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κορονοϊού από τη Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας και την ΕΛΑΣ. “Να εντείνουμε τις προσπάθειες ώστε να περάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα σε κλίμα ενότητας, αλληλεγγύης, μάχης ενάντια στον κορονοϊό, καθώς στην αρχή του χρόνου αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο και με σταδιακό εμβολιασμό σιγά σιγά να επιστρέψουμε στην κανονικότητα”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε επίσης στις ρυθμίσεις 120 δόσεων για όσους έχουν χρέη προς τους δήμους και 24 δόσεων για τα αδήλωτα τετραγωνικά, που το επόμενο διάστημα θα ψηφιστούν στη Βουλή.

 

Προηγούμενο άρθρο Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης στο δρόμο από Γκρόπα προς Ανθηρό
Επόμενο άρθρο Ψηφιακό εργαστήριο για την κυβερνοασφάλεια των επιχειρήσεων