Ειδήσεις

Τρόφιμα έκτακτης ανάγκης ζητούν οι κάτοικοι Ρομά


Οι Ρομά χωρίς σύνορα, εδώ και ένα μήνα, καταβάλουν μια προσπάθεια να κρατήσουν τους Τσιγγάνους στα σπίτια τους, ενώ παράλληλα τους ενημερώνουν να τηρήσουν τους υγειονομικούς κανόνες μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης. Αυτός ο στόχος  έχει επιτευχθεί σε πολύ σημαντικό βαθμό καθώς στους οικισμούς επικρατεί απόλυτη ησυχία.

Δεδομένου του παραπάνω, προκειμένου να συνεχιστεί,  η προσπάθεια μείωσης εξάπλωσής του ιου στους Τσιγγάνικους οικισμούς, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας όλων  μας, πρέπει οι τοπικοί φορείς να συμβάλουν και να υποστηρίξουν το έργο αυτό.

Για να έχει το έργο αυτό, περισσότερη επιτυχία και να επιτευχθεί ο στόχος  ακόμη περισσότερο, ώστε να  παραμείνουν σπίτι οι Τσιγγάνοι, οι Ρομά χωρίς σύνορα  καλούν,  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να ενισχύσουν το έργο τους,  με   αγαθά μεγάλης διάρκειας.

Στόχος είναι στους Τσιγγάνικους οικισμούς να διατηρηθεί το απόλυτο μηδέν, να παραμείνουν όλοι σπίτι και να τηρήσουν τις οδηγίες των ειδικών.

Επειδή ακριβώς οι συμπολίτες μας Ρομά δεν εργάζονται εδώ και  πολύ καιρό και τίθεται θέμα επιβίωσης τους, η διοίκηση εκφράζει την ανησυχία της, ότι αν δεν στηριχτεί αυτή η προσπάθεια,  από τις τοπικές αρχές, για να τους κρατήσουν στα σπίτια, είναι πολύ πιθανό, να σπάσουν την άτυπη καραντίνα, που τους έχει επιβληθεί πρόσφατα.

Τα στελέχη της οργάνωσης καλούν την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, τους δήμους Σοφάδων και Καρδίτσας καθώς και την ιερά μητρόπολη Καρδίτσας να συνδράμουν άμεσα για να προβλεφθούν καταστάσεις, έτσι ώστε να ενισχύσουν την οργάνωση με τρόφιμα πρώτης ανάγκης και μάσκες προστασίας, αντισηπτικά, νερά  και  αγαθά διατροφής.

Η διοίκηση των Ρομά χωρίς σύνορα, είναι σίγουρη, πως οι τοπικοί φορείς θα ανταποκριθούν για ακομή μία φορά, στο κάλεσμά της,  όπως άλλωστε, έχει γίνει πολλές φορές και στο παρελθόν.

Για επικοινωνία καλέστε στο σταθερό τηλέφωνο (24430- 29363)

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Οι ειδικευόμενοι του Νοσοκομείου Καρδίτσας ζητούν να στηριχθεί το ΕΣΥ
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού ενόψει των εορτών του Πάσχα