Το 2ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, στο πλαίσιο προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Λίμνη Πλαστήρα : Το δώρο του ανθρώπου και της φύσης στο θεσσαλικό κάμπο» σε συνδυασμό με το πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο: «Τα αρχαία θέατρα της Ελλάδας», πραγματοποίησε τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο. Συμμετείχε ομάδα 50 μαθητών του σχολείου με συνοδούς καθηγητές τους : Ζερβουδάκη Α., Θάνου Μ., Κρανίτσα Α. και Υφαντή Α.
Πρώτος σταθμός ήταν οι Μυκήνες, όπου οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για την εποχή του μυκηναϊκού πολιτισμού (1600 π.Χ. – 1100 π.Χ.). Εντυπωσιάστηκαν από τους πελώριους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για την Πύλη των Λεόντων (Κυκλώπεια τείχη).
Επόμενος σταθμός ήταν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Νέας Κίου του Νομού Αργολίδας. Την πρώτη ημέρα οι υπεύθυνες του προγράμματος του Κ.Π.Ε ενημέρωσαν τους μαθητές σχετικά με το πρόγραμμα που εκπονούν με θέμα «οικοπεριβαλλοντικές διαδρομές». Οι μαθητές συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες και κατανόησαν τη μεγάλη σημασία του νερού (λίμνες, ποτάμια) για μια περιοχή. Τη δεύτερη ημέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε διάφορες εργασίες πεδίου. Γνώρισαν τον ποταμό Ερασίνο, που ρέει στην περιοχή του Αργολικού κάμπου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακριβώς πάνω από το σημείο των πηγών του, στην περιοχή Κεφαλάρι, είναι χτισμένη εκκλησία αφιερωμένη στη Ζωοδόχο πηγή. Το διήμερο πρόγραμμα έληξε με επίσκεψη στη λίμνη Λέρνα. Εκεί γεννήθηκε ο μύθος της Λερναίας Ύδρας, που σκότωσε ο Ηρακλής. Η πλούσια βλάστηση που υπάρχει στις όχθες της φαινομενικά κάνει τη λίμνη να φαίνεται σα ρηχός βάλτος. Έτσι, οι μαθητές γνώρισαν τις διαφορές ανάμεσα σε μια τεχνητή λίμνη ( όπως η λίμνη Πλαστήρα) και σε μια φυσική (όπως η λίμνη Λέρνα).
Μετά το Κ.Π.Ε. οι μαθητές μετέβησαν στο Ναύπλιο, ανέβηκαν στο Παλαμήδι (φρούριο που κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς πάνω σε λόφο ύψους 216 μέτρων), περπάτησαν στους χώρους του κάστρου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του. Συγκινήθηκαν αντικρίζοντας τη φυλακή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Παλαμήδι και έμαθαν την αιτία και τις συνθήκες φυλάκισής του. Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στο Ναύπλιο και γνώρισαν την ιστορία και τα αξιοθέατα της πόλης. Εντυπωσιάστηκαν όταν είδαν από κοντά την πρώτη βουλή της Ελλάδας καθώς και το πρώτο ελληνικό γυμνάσιο που λειτούργησε στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.
Κατά την επιστροφή οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου που θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής, ενώ παράλληλα παρατήρησαν την τριμερή διάρθρωση ενός ελληνιστικού θεάτρου. Τελευταίος, σύντομος σταθμός της τριήμερης εκδρομής ήταν η Αθήνα. Οι μαθητές περπάτησαν στο Σύνταγμα, στο κέντρο της πόλης και προσκύνησαν στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στη Λυκόβρυση.