Ειδήσεις

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας στην Πολωνία


Στα πλαίσια υλοποίησης Ευρωπαϊκού Προγράμματος, 2 εκπαιδευτικοί και 5 μαθητές του 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας επισκέφθηκαν την πόλη Proszowice της Πολωνίας. Σημειώνεται ότι η πόλη αυτή βρίσκεται μόλις 35 χλμ. μακριά από την ιστορική πρωτεύουσα της Πολωνίας, την πόλη της Κρακοβίας.

Συγκεκριμένα ο διευθυντής του σχολείου κος Σωκράτης Παππάς και η εκπαιδευτικός Κουτούβα Ιωάννα,  μαζί με τους μαθητές τους, συμμετείχαν στις εργασίες της 2ης συνάντησης που αφορούσε την υλοποίηση του Προγράμματος του Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ERASMUS+ 2019, με  τίτλο « War in Films». (Ο πόλεμος μέσα από τον Κινηματογράφο). Οι χώρες που συμμετέχουν είναι οι: Βέλγιο, Πολωνία, Εσθονία, Τουρκία και Ελλάδα. Η αποστολή του σχολείου μας είχε την ευκαιρία μεταξύ των άλλων να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της όμορφης αυτής χώρας, την Βαρσοβία, όπως επίσης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Auschwitz και Birkenau καθώς και τα φημισμένα Αλατωρυχεία της Bochnia και να δει από κοντά τον πολιτισμό της και τις ομορφιές της μακρινής για εμάς αυτής χώρας. Ταυτόχρονα βεβαίως οι μαθητές μας με την άψογη παρουσία τους στις εργασίες της συνάντησης, κατάφεραν να δείξουν το εξαιρετικό έργο που παράγεται στο σχολείο μας. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, επέστρεψαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και με πολλές νέες εμπειρίες από τη συνάντηση αυτή.

Το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας, με δυναμισμό και αποφασιστικότητα, υλοποίησε στο παρελθόν, υλοποιεί τώρα, αλλά και θα συνεχίσει να κατευθύνεται σε δράσεις τέτοιες, που σκοπό έχουν να αναβαθμίσουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους μαθητές μας, αλλά και της αξιοποίησης των ευκαιριών ώστε οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας να αποκτήσουν ακόμα περισσότερες γνώσεις και εμπειρίες που θα τους χρησιμεύσουν τόσο στην εργασία τους στο σχολείο, όσο και στην προσωπική τους ζωή, μέσα από καινοτόμες δράσεις και πρωτοποριακά προγράμματα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συστάσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τον κορωναϊό
Επόμενο άρθρο Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος στην Ιερά Μονή του Οσίου Ξενοφώντος