Ειδήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας επιτίθεται στη δημόσια εκπαίδευση


Την Τρίτη 9 Ιουνίου το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο προωθείται για «συζήτηση» . Όπως και τα προηγούμενα: οξύνει τις κοινωνικές ανισότητες εμποδίζοντας την πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση των μαθητών από εργατικές και λαϊκές οικογένειες (με την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, με το εξεταστικό κάτεργο στη β/θμια και την επαναφορά διαγωγής και πολυήμερων αποβολών, με  τις αντιπαιδαγωγικές  αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Ακόμη:

  • υπονομεύει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, (δικαιώματα αναπληρωτών, αδιοριστία)
  • προωθεί την χειραγώγηση- κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών με την λεγόμενη αξιολόγηση, για να εξασφαλίσει την υποταγή στην προωθούμενη πολιτική

Απέναντι στα ψέματα και την πολιτική του υπουργείου  εκπαιδευτικοί και γονείς παλεύουμε για:

  • καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση,
  • μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία,
  • διορισμό/μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών,
  • μείωση των μαθητών ανά τμήμα,
  • αύξηση των δαπανών για την παιδεία,

Παλεύουμε για ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών.

Ο αγώνας αυτός δεν σταματά την Τετάρτη που ψηφίζεται το νομοσχέδιο. Στους  επόμενους  μήνες θα πρέπει να αναμετρηθούμε μετωπικά με τις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές. Απέναντι στη σιδερένια επιμονή του ΟΟΣΑ και το νεοφιλελευθερισμό της Κεραμέως ξεπερνώντας τις συμβιβασμένες παρατάξεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού να προτάξουμε τη μαζικότητα και την ενότητα των αγώνων με τους γονείς και τους εργαζόμενους.

Ήδη ακυρωσαμε στην πραξη την τροπολογια για τις καμερες σε όλα τα σχολεία! Με την ίδια αποφασιστικότητα θα συνεχίσουμε και για την αξιολόγηση, με όπλο την απεργία-αποχή.

Οι ημέρες ψήφισης του πολυνομοσχεδίου πρέπει να είναι η αρχή  και όχι απλώς διαμαρτυρία και υποστολή της σημαίας των αγώνων.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία στο πανό του Συλλόγου μας την Τρίτη 9/6 στις 12.00. Να μην λείψει κανείς!

 

 

Της Κοινής Δράσης Εκπαιδευτικών Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Επαναληπτική Δημοπρασία για καυσόξυλα στην Πορτίτσα
Επόμενο άρθρο Ανοιχτή επιστολή στους συναδέλφους της ΕΛΜΕ και του συλλόγου Α/θμιας Καρδίτσας