Ειδήσεις

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Αστυνομικό Μουσείο


Το Τοπικό Τμήμα Καρδίτσας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο.) επισκέφτηκε πρόσφατα το Αστυνομικό μας Μουσείο. Οι Οδηγοί συνοδεύονταν από τις υπεύθυνες κυρίες των Ομάδων Ιωάννα Καλφοπούλου, Παναγιώτα Χατζηδημητριάδου και Ευφροσύνη Τζίρου (1η Ομάδα Μεγάλων Οδηγών), οι οποίες εθελοντικά προσφέρουν τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους στα νέα παιδιά, προκειμένου να ενταχθούν στο κοινωνικό γίγνεσθαι με γνώμονα πάντα τις αξίες του Οδηγισμού κι έτσι, με την ενηλικίωσή τους να γίνουν ελεύθεροι, συνειδητοποιημένοι και υπεύθυνοι πολίτες.

Οι επισκέπτες μας ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου, ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τον χαρακτήρα και την αξία του Μουσείου, περιεργάστηκαν διάφορα συλλεκτικά αντικείμενα και αναπτύχθηκε ένας ευχάριστος και γόνιμος διάλογος μεταξύ των παιδιών και του ιδρυτή του Μουσείου κ. Δημητρίου Καλλιαντζή. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι ο θεσμός της Αστυνομίας στις οργανωμένες κοινωνίες και στα κράτη δικαίου αποτελεί ασπίδα προστασίας του πολίτη και ότι προάγει την απρόσκοπτη κοινωνική διαβίωση και ευημερία.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι κ.κ. Δημήτριος Καλλιαντζής και Γεώργιος Ζαρχανής επιβεβαίωσαν τις αξιόλογες αρχές εκπαίδευσης του Οδηγισμού και μάλιστα, εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους στα στελέχη του Τοπικού Τμήματος Ελληνικού Οδηγισμού και στα παιδιά προσφέροντάς τους τον «Έπαινο Τιμής», το λάβαρο του Μουσείου, καθώς και βιβλία ποικίλου ενδιαφέροντος για τη βιβλιοθήκη τους. Επιπλέον, ο κ. Ζαρχανής προσέφερε το λάβαρο της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών και τετράδια με μηνύματα Κυκλοφοριακής Αγωγής.

 

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για τον 3ο Πλαστήριο Δρόμο
Επόμενο άρθρο Χάλκινο μετάλλιο για το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας