Ειδήσεις

Το ΣΔΕ Καρδίτσας πήγε θέατρο


Την Παρασκευή 6/12/2019, το ΣΔΕ Καρδίτσας παρακολούθησε την παράσταση «Τρελοί… για δέσιμο» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μέρρα, στη Θεατρική Σκηνή Καρδίτσας η οποία δραστηριοποιείται στα θεατρικά δρώμενα της πόλης με επιτυχία από το 1991.

Η παράσταση ήταν μια ξεκαρδιστική κωμωδία! Γνωρίσαμε μια τυπική ελληνική οικογένεια που προσπαθεί να παντρέψει την αντίθετη στο γάμο μοναχοκόρη της… Μια διαθήκη υπό όρους και μια κληρονομιά συνοδευόμενη από ένα γαμπρό- που πριν λίγο η κόρη τσακώθηκε άσχημα μαζί του- περιπλέκουν τα πράγματα και προσφέρουν άφθονο γέλιο.

Οι εκπαιδευτές και οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ έδωσαν το πιο ζεστό τους χειροκρότημα στους ηθοποιούς και πραγματικά έφυγαν ενθουσιασμένοι δίνοντας υπόσχεση ότι θα παρακολουθήσουν και την επόμενη παράσταση τους!

Θεωρούμε ότι οι εκπαιδευτικοί στόχοι αυτής της δράσης εξυπηρετήθηκαν απόλυτα καθώς κάθε δράση αποτελεί για τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας αφορμή για βιωματική μάθηση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ)Καρδίτσας λειτουργεί από το 2004 και είναι ένα καινοτόμο Σχολείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Πολλοί από τους μαθητές μας είναι ΡΟΜΑ και μετανάστες. Το πρόγραμμα των ΣΔΕ χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση (ΕΣΠΑ 2014-2020)» που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της ΕΕ και του Ελληνικού Δημοσίου. Εποπτεύονται από το την Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Υπηρετούν την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της εκπαίδευσης και στόχοι είναι η επανασύνδεση με την τυπική εκπαίδευση, η διαμόρφωση θετικής στάσης προς τη μάθηση, η απόκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζει με συνέπεια η ΕΔΑ ΘΕΣΣ την τροφοδότηση των νέων περιοχών
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου με εκπροσώπους των Καθαριστριών Θεσσαλίας