Ειδήσεις

Το ΠΜΣ Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων στην Καρδίτσα


Ένα από τα πιο δημοφιλή διεθνώς και επιτυχημένα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών, το  “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” αποκτά δεύτερη έδρα στην Καρδίτσα μετά από αποφάσεις των Φορέων της πόλης και της Περιφέρειας αφενός και του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αφετέρου.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων” είναι αποτέλεσμα προσπάθειας μίας μεγάλης ομάδας κορυφαίων επιστημόνων με μακρά εμπειρία στην Μελέτη και Διαχείριση του Περιβάλλοντος, στην Αειφόρο Ανάπτυξη, στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών, στη Διαχείριση Κρίσεων που προκύπτουν από αυτές αλλά και σε θέματα Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα αποτελεί όχι απλά ένα μέσο για την απόκτηση ενός έγκυρου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από ένα κορυφαίο, σε παγκόσμιο επίπεδο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αλλά ένα εργαλείο για την απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων για τα τοπικά, περιφερειακά και παγκόσμια σύγχρονα προβλήματα και να συμβάλλει αποφασιστικά στην προώθηση της γνώσης, αλλά και της επιστήμης.

Οι σπουδές εμπλουτίζονται κάθε χρόνο με πολλές παράλληλες επιστημονικές εκδηλώσεις, διαλέξεις, κύκλους σεμιναρίων, προσομοιώσεις, συμπόσια, ημερίδες, επιστημονικές – ερευνητικές αποστολές και ειδικές δραστηριότητες σε περιοχές ιδιαίτερου περιβαλλοντικού, γεωδυναμικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και σε περιοχές, σε όλο τον κόσμο, που εξελίσσονται Περιβαλλοντικές, Φυσικές και Τεχνολογικές Καταστροφές καθώς επίσης και Ανθρωπιστικές Κρίσεις.

Στα έξι χρόνια λειτουργίας του με έδρα την Αθήνα, από το ΠΜΣ έχουν αποφοιτήσει πάνω από 500 υψηλόβαθμα Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και στελέχη του Ιδιωτικού Τομέα, Δήμαρχοι, Περιφερειάρχες, Βουλευτές και Υπουργοί, αλλά και νέοι Πτυχιούχοι.

Ανεξάρτητοι Οίκοι Αξιολόγησης κατατάσσουν το Πρόγραμμα στις κορυφαίες θέσεις, όχι μόνο σε εθνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ενημέρωση από τον Δρ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών

Προηγούμενο άρθρο Δήμος Σοφάδων: Μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και την αποκατάσταση όλων των ζημιών
Επόμενο άρθρο Τα Μέλη του ΣΒΘΣΕ συμβάλλουν έμπρακτα στην ανακούφιση των πληγέντων από τον Ιανό