Το ΠΑΣΟΚ με τους αγρότες


Μια ακόμη επιτυχημένη εκδήλωση από την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας αυτή την Κυριακή στις Σοφάδες.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σοφάδων και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Συμβουλίου στις 11 το πρωί. Θέμα της εκδήλωσης ήταν «επιτυχημένοι παραγωγικοί συνεταιρισμοί -ομάδες παραγωγών» και βασικός εισηγητής ήταν ο γεωπόνος -μελετητής Ντίνος Μπλιάτσος, ο οποίος με σειρά επιχειρημάτων και παραδειγμάτων, τόσο Ελληνικών όσο και διεθνών, κατέδειξε ότι το μέλλον της Ελληνικής Γεωργίας είναι συνυφασμένο με συλλογικές μορφές δράσεις.

Ο κ. Πέτρος Κωνσταντάκος από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ο κύκλος των εκδηλώσεων αυτών είναι πρωτοποριακός και ως προς την ποιότητα και ως προς το αντικείμενο, ενώ δήλωσε ότι μετά από αυτό τον κύκλο εκδηλώσεων θα ακολουθήσει και νέος με διαφορετικό αντικείμενο, πάντα σε σχέση με την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Από την πλευρά της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ο κ. Βαϊόπουλος Γιάννης υπεύθυνος Αγροτικού, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Μπλιάτσιο επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι μαζί με τους ανθρώπους της υπαίθρου και αυτό δείχνει με καθημερινές πράξεις και πολιτικές δράσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει στην κεντρική πολιτική του φιλοσοφία την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της αγροτικής ανάπτυξης, την ανάδειξη και αξιοποίηση όλων των οικονομικών, κοινωνικών πολιτισμικών και περιβαλλοντικών πλέον κτημάτων. Πιστεύει ότι οι νέες σύγχρονες, συλλογικές και ισχυρές δομές σε συνδυασμό με το ολοκληρωμένο αγροτικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ θα δώσουν ξανά ελπίδα και προοπτική στην ελληνική ύπαιθρο που έχει πληγεί τόσο βάναυσα από την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά τις εισηγήσεις οι καλλιεργητές κατέθεσαν σκέψεις, απόψεις και προτάσεις για το μέλλον, τις μορφές και τον τρόπο λειτουργίας των παραγωγικών Συλλογικών δράσεων.

Επίσης εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για την πληρωμή των δηλώσεων του ΟΣΔΕ όπως επίσης και για την «ένοχη» σιωπή της κυβέρνησης για το θέμα του «πλαφόν» στην βαμβακοκαλλιέργεια για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.

Προηγούμενο άρθρο Σχολείο της Ελάτειας στο Δήμο Ιτάμου
Επόμενο άρθρο Επίσπευση των διαδικασιών συνέχισης των έργων Αχελώου