Το ΠΑΣΟΚ Λάρισας, το ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας ή πως κοροϊδεύουνε τον κόσμο


Κύριε Διευθυντά,

Με αφορμή προχθεσινό σας δημοσίευμα με το οποίο ανακοινώνετε απόφαση του συμπολίτη μας Υφυπουργού Παιδείας κ. Ταλιαδούρου για την χορήγηση πίστωσης 366.000€ στην Νομαρχία Καρδίτσας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν φωτοβολταϊκές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε τρία σχολεία του νομού μας (2 στην Καρδίτσα και ένα στο Μουζάκι), θα ήθελα να δημοσιοποιήσω κάποιες σκέψεις αλλά και κάποιες απορίες μου.

  1. Κατ’ αρχή, η χρηματοδότηση αυτή επιτεύχθηκε μετά από αίτημα της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας για την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος στις στέγες των σχολικών κτιρίων. Αν το πρόγραμμα αποδειχθεί επιτυχές, τότε θα επιδιωχθεί στην συνέχεια η ένταξη και άλλων σχολείων στο πρόγραμμα αυτό.
  2. Είναι επίσης γνωστό ότι αγνοώντας την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η δημοτική αρχή Καρδίτσας και συγκεκριμένα οι κ.κ. Βερίλλης και Σουφλάκος πρότειναν και στην συνέχεια ενέκριναν κατά πλειοψηφία την παραχώρηση σε ιδιώτη όλων των στεγών των σχολικών κτιρίων της πόλης μας καθώς και κάποιων άλλων δημοτικών κτιρίων, προκειμένου να τοποθετήσει με δαπάνες του τα φωτοβολταϊκά συστήματα τα οποία θα εκμεταλλεύεται για 20 τουλάχιστον χρόνια.
  3. Η παράταξή μας ΝΕΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑ καταψήφισε την πρόταση αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο τόσο γιατί αντίκειται στην πρόταση της ΤΕΔΚ και στην απόφαση του υπουργείου, όσο και γιατί η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με μια σειρά διατάξεων νόμου σχετικά με την παραχώρηση και χρήση των εκπαιδευτηρίων στους Δήμους.
  4. Πριν λίγες μέρες στις εφημερίδες της Λάρισας (αλλά και σε κάποιες τοπικές) υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων διαμαρτυρίας για μια αντίστοιχη προσπάθεια παραχώρησης στεγών σχολείων σε ιδιώτη του Δήμου Λάρισας, που από ότι γράφτηκε μόλις προχθές, αναγκάσθηκε μετά από αυτό να ακυρώσει την διαδικασία. Μεταξύ των δημοσιευμάτων με έκπληξή μου διάβασα ότι σφόδρα διαμαρτυρόμενοι για τις ενέργειες του Δήμου Λάρισας μεταξύ των άλλων (ΤΕΕ, ΓΕΩΤΕΕ, ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων, δημοτικές κινήσεις) ήταν και η Συντονιστική Επιτροπή της Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας (οποία έκπληξη)… του ΠΑΣΟΚ(!!), η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρεται σε «υποτίμηση των Λαρισαίων και υποθήκευση του μέλλοντος της πόλης».
  5. Αναρωτιέμαι λοιπόν. Άλλο ΠΑΣΟΚ έχει η Καρδίτσα και άλλο η Λάρισα; Μήπως ο κ. Βερίλλης δεν εξελέγη από το ΠΑΣΟΚ (ή μόνον από το ΠΑΣΟΚ, οπότε έχει αναλάβει και… υποχρεώσεις), ή μήπως τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά, δηλ. ο κ. Βερίλλης ανερχόμενος στην εξουσία είδε το φως το αληθινό και κατάλαβε έστω και τώρα ότι μόνον με ιδιώτες μπορεί να κάνει… κάποια πράγματα;
  6. Και κάτι τελευταίο. Τώρα που η (δεξιά) δημοτική αρχή Λάρισας έκανε πίσω μετά από παρέμβαση του (σοσιαλιστικού) ΠΑΣΟΚ, ο (σοσιαλιστής) κ. Βερίλλης θα προχωρήσει στην (δεξιά) πολιτική του των συνεργασιών με τους ιδιώτες, ή θα κάνει πίσω; Δυστυχώς, στον βωμό του κέρδους κάποιοι κατάφεραν να απαξιώσουν μια σωστή περιβαλλοντικά πρωτοβουλία. Μάλλον τελικά μπλέξανε τις ιδεολογίες τους, πάντα όμως… για το καλό των δημοτών μας.

Χρήστος Τέγος

Προηγούμενο άρθρο Tιμές φυσικού αερίου: Kαρδίτσα 0,059, Aθήνα 0,041
Επόμενο άρθρο Προσφορές μετά τις εκπτώσεις