Ειδήσεις

Το νομοσχέδιο που κάνει χειρότερο το σχολείο μας δε θα περάσει


Μας έχει κάνει ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση η απόφαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας να φέρει Νομοσχέδιο για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων. Είναι ένα Νομοσχέδιο που έχει ήδη απορριφθεί από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Από τους μαθητές, από τους γονείς και τους καθηγητές μας. Κάναμε όλη τη χρονιά κινητοποιήσεις και πορείες ενάντια σε αυτό τον Νόμο, γιατί κάνει κυριολεκτικά το σχολείο μας ένα ακριβό εξοντωτικό και ατελείωτο εξεταστικό κέντρο!

Συγκεκριμένα:

  • Επαναφέρει την Τράπεζα Θεμάτων σε όλο το Λύκειο.Δηλαδή, θα δίνουμε εξετάσεις πανελλαδικού τύπου σε θέματα καρμπόν επί τρία συνεχόμενα χρόνια.
  • Επαναφέρει τη βάση του 10 και ταυτόχρονα μειώνονται οι εισακτέοι στα Πανεπιστήμια.
  • Περισσότερες εξετάσεις σε 7 μαθήματα από την Α’ Γυμνασίου. Γιατί αυτό λείπει στα παιδιά 13 χρονών για να μαθαίνουν καλύτερα… Κι άλλες εξετάσεις…!
  • Απανωτές αλλαγές ξανά στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα (πέρυσι Κοινωνιολογία, τώρα Λατινικά για τη Θεωρητική).
  • Μειώνουν από του χρόνου – δηλαδή σε παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές εν μέσω κορονοϊού- τις μετεγγραφές!

Από την επόμενη χρονιά, θα σκεφτούν λένε πως θα συνυπολογίζεται ο βαθμός από όλες τις τάξεις του Λυκείου, όπως και το πως θα μειωθούν οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και θα μπει και η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, επαναφέρει τις 3ημερες έως και 5ημερες αποβολές, τον τίτλο διαγωγής στο απολυτήριο, αυξάνει τον βαθμό προαγωγής στις τάξεις!

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα και να πάρει τώρα πίσω το Πολυνομοσχέδιο με την Τράπεζα Θεμάτων που κατέθεσε, χωρίς καμία ντροπή, εν μέσω πανδημίας. Δεν λείπουν από τα σχολεία μας νέες και πιο δύσκολες εξετάσεις, όπως η Τράπεζα Θεμάτων που άφησε χιλιάδες μαθητές μετεξεταστέους. Άλλα πράγματα λείπουν από τα σχολεία μας και για αυτά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα! Απαιτούμε:

  1. Να προσληφθεί ΑΜΕΣΑ όσο μόνιμο προσωπικό καθαριότητας χρειάζεται σε όλα τα σχολεία
  • που να τα καθαρίζει κατά τη διάρκεια της μέρας και μόλις κλείνουν, όχι μόνο μετά.
  1. Δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων μέσων προσωπικής προστασίας και υγιεινής (αντισηπτικά, μάσκες, χειροπετσέτες μιας χρήσης, σαπούνια κτλ) για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  2. Να υπάρξει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία για όσους μαθητές το έχουν ανάγκη.
  3. Να υπάρξει μέριμνα για να ξεκαθαριστεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η ύλη για τους μαθητές που ξεκινάν προετοιμασία για να δώσουν πανελλαδικές του χρόνου.
  4. Να δοθεί τώρα έκτακτη χρηματοδότηση από το κρατικό προϋπολογισμό. Δε δεχόμαστε ως απάντηση το “δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα”. Πρόκειται για τις ζωές μας.
  5. Να παρθούν όλα τα μέτρα για να έχουν όλα τα παιδιά πρόσβαση στη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.
  6. Να υπάρξει μέριμνα για τη διδασκαλία των μαθημάτων ειδικότητας φέτος αλλά και την επόμενη χρονιά, που είναι πιθανόν να ξαναχτυπήσει η πανδημία!

Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και να είναι σίγουρη η κυβέρνηση πως θα μας βρει απέναντι!

 

Του 15μελους Μαθητικού Συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Παρέμβαση του Κώστα Τσιάρα για τα κλειστά εμπορικά καταστήματα της ΔΕΗ
Επόμενο άρθρο Ο ΣΘΕΒ καταδικάζει την επίθεση εις βάρος του Προέδρου του