Ειδήσεις

Το μήνυμα της παράταξης Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια για την 28η Οκτωβρίου


Ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Αθανάσιος Ακρίβος έστειλε το παρακάτω μήνυμα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940:


Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα μνήμης και εθνικής περηφάνιας.
Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους αγωνιστές του 1940, στους ήρωες που τα κατορθώματά τους, η θυσία τους και η εθνική τους ομοψυχία αποτελούν μέχρι σήμερα φάρο που φωτίζει την Ελλάδα μας.
Φέτος, τιμούμε τους ήρωες της πατρίδας μας με διαφορετικό τρόπο, σεβόμενοι την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας. Ωστόσο, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της έξαρσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορονοϊού, το μήνυμα του Έπους του ’40 είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Επίσης, εν μέσω και των συνεχών οχλήσεων και διεκδικήσεων του γείτονά μας εξ Ανατολών, είναι αναγκαίο περισσότερο από άλλες φορές, να νιώσουμε την Εθνική υπερηφάνια που μας χαρακτηρίζει σαν Έθνος και να ομοψυχήσουμε για τις Αξίες μας, τις Αρχές μας και τα Δίκαιά μας. Καθώς και ο Ηρόδοτος είπε: “Οι Έλληνες είναι ανίκητοι όταν ομοψυχούν”.
Ενωμένοι και μακριά από διχασμούς, θα υπερκεράσουμε κάθε εμπόδιο και θα κερδίσουμε κάθε «μάχη».
Το κυρίαρχο μήνυμα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου είναι η υπενθύμιση αξιών θεμελιώδους σημασίας, όπως η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η αντίσταση απέναντι στους Ιταλούς φασίστες και τους Γερμανούς ναζιστές και σε οποιονδήποτε, εσωτερικό ή εξωτερικό εχθρό, επιβουλεύεται την εθνική μνήμη, τη δημοκρατία και την ελευθερία μας.
Η 28η Οκτωβρίου ήταν η νικηφόρα αρχή των συμμάχων κατά του Άξονα, ένα ηρωικό πάνθεον που το συγκρότησαν οι Έλληνες της διπλανής πόρτας. Η δική μας νίκη.

Προηγούμενο άρθρο Αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Η κρισιμότητα του τομέα των υδάτων στην περιοχή μας δεν αφήνει περιθώρια για τοπικιστικές αντιπαραθέσεις