Ειδήσεις

Το Κ.Ε.ΣΝ. Καρδίτσας στο Αστυνομικό Μουσείο


Εκπαιδευόμενοι του Κ.Ε.ΣΝ. Καρδίτσας επισκέφτηκαν πρόσφατα το Αστυνομικό Μουσείο και ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την ιστορική πορεία και δράση των Σωμάτων Ασφαλείας της Ελληνικής Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων, της Αγροφυλακής, αλλά και για την καθημερινή προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία και την χώρα μας.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τα περισυλλεγέντα κειμήλια μνήμης, τα οποία διαφυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μουσείο, από το θρυλικό Ύψωμα 731 της Β. Ηπείρου, που αποτέλεσε τις νέες Θερμοπύλες του Ελληνισμού κατά το ένδοξο έπος 1940-1941, με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία των Καρδιτσιωτών στρατιωτών-μαχητών.

Οι εκπαιδευόμενοι έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων με τη συνοδεία μουσικών οργάνων στον ιδρυτή του Μουσείου κ. Δημήτριο Καλλιαντζή, παρόντος και του Προέδρου της Τ.Δ. Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (I.P.A.) κ. Γεωργίου Ζαρχανή, ο οποίος συνεχάρη τους μελλοντικούς Στρατονόμους για την άψογη εμφάνισή τους και διαβίβασε τα συγχαρητήρια του προς τον Αντισυνταγματάρχη κ. Παύλο Παπανικολάου, Διοικητή του Κέντρου Στρατονομίας, καθώς και στα λοιπά στελέχη για την ζώσα προσφορά τους στο εκπολιτιστικό και οικονομικό γίγνεσθαι  του Νομού μας. Τέλος, αντάλλαξε ευχές για τις άγιες ημέρες της Γεννήσεως του Χριστού και του Νέου Έτους.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής, δόθηκαν για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του Κ.Ε.ΣΝ. βιβλία νομικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.-

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σεραφείμ Δ. Μπαζάνης: Ο νέος χρόνος ως ορόσημο
Επόμενο άρθρο Μια όμορφη κριτική για την ποιητική συλλογή της ΙΡΑ