Ειδήσεις

Το ΚΚΕ Καρδίτσας τίμησε την αντιφασιστική νίκη των λαών


Με ευκαιρία της συμπλήρωσης φέτος στις 9 Μάη 75 χρόνια από την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών και ταυτόχρονα των 73 χρόνων από τη εκτέλεση της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα, κομμουνίστρια δασκάλα από τον Παλαμά και μαχήτρια του ΔΣΕ, η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ και το ΤΣ Καρδίτσας της ΚΝΕ, πραγματοποίησαν συμβολική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Παλαμά, μπροστά στην τιμητική πλακέτα μνήμης στη Βαγγελίτσα Κουσιάντζα, το Σάββατο 9 Μάη.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αποστόλης Σκούφης μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ που τόνισε την ανάγκη οι νέοι να γνωρίζουν ότι ο πόλεμος ήταν ιμπεριαλιστικός και έγινε για το μοίρασμα των αγορών. Να μάθουν ότι στόχος ήταν η ΕΣΣΔ και το χτύπημα της σοσιαλιστικής χώρας που ήταν καρφί για τους κάθε λογής ιμπεριαλιστές.Τιμάμε τους μαχητές που έδωσαν την ζωή τους για μια λεύτερη πατρίδα όπως η Βαγγελίτσα ηρωίδα του λαού μας και φωτεινό παράδειγμα για εμάς. Δίνουμε υπόσχεση ότι θα παλέψουμε για έναν κόσμο σοσιαλιστικό.

Στη συνέχεια ο Πάνος Τζόκας, μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην σημασία της 9ης του Μάη μέρα που «οι λαοί με πρωτεργάτη τον  σοβιετικό τσάκισαν τον φασισμό. Είμαστε περήφανοι-συνέχισε ο ομιλητής- και για τον δικό μας λαό που με μπροστάρη το ΚΚΕ δημιούργησε το έπος της ΕΑΜικής αντίστασης και πάλεψε ενάντια στον φασίστα κατακτητή. Μέσα σε αυτούς που πάλεψαν ήταν και η κομμουνίστρια δασκάλα η παλαμιώτισσα Βαγγελίτσα Κουσιάντζα που οι δοσίλογοι και προδότες εκτέλεσαν γιατί αγωνίζονταν για μια λεύτερη και σοσιαλιστική Ελλάδα.

Σήμερα τα βουνά που αντιλάλησε το αντάρτικο τουφέκι του ΕΛΑΣ τα ξεπουλούν και τα καταστρέφουν για το κέρδος των μονοπωλίων που επενδύουν στην λεγόμενη πράσινη ενέργεια. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Σήμερα με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού μας επιφυλάσσουν μέτρα που θα τσακίσουν ότι δικαίωμα έχει απομείνει.»

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε: «Σήμερα 75 χρόνια από την μεγάλη μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών δίνουμε υπόσχεση συνέχισης του αγώνα

για τον σοσιαλισμό.»

Στη συνέχεια κατατέθηκαν στεφάνια στην τιμητική πλακέτα της Βαγγελίτσας Κουσιάντζα από την Χριστίνα Μπεκιάρη μέλος της επιτροπής Θεσσαλίας του ΚΚΕ, την Μαρίνα Φυτσιλη γραμματέα του ΤΑ Καρδίτσας της ΚΝΕ και το Σωτήρη Στουρνάρα πρόεδρο του παραρτήματος Καρδίτσας της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

 

Προηγούμενο άρθρο Γ. Κωτσός: Εγκρίθηκε πίστωση 1.880.460 ευρώ για προστασία των ημιτελών έργων Αχελώου
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα