Ειδήσεις

Το Εργατικό Κέντρο για το νομοσχέδιο για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις


Πρόκειται για ένα απαράδεκτο αντεργατικό νομοσχέδιο που στοχεύει στο στραγγαλισμό του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των εργαζομένων και γενικά όλων των  πολιτών να πραγματοποιούν και να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις και σε απεργιακές ή άλλου είδους συγκεντρώσεις.

Προφανώς και η κυβέρνηση δεν νοιάστηκε ξαφνικά για την τήρηση «κανόνων ευταξίας» στις μαζικές αντιδράσεις, που στόχος τους είναι η εργατική και λαϊκή δυσφορία σε τέτοια και αντίστοιχα μέτρα, αλλά ο περιορισμός και η καταστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δή του δημοκρατικού «όπλου» των εργαζομένων που δεν είναι άλλο από αυτό της απεργίας.

Το εν λόγω Ν/Σ προβλέπει ευθύνη των οργανωτών για αποζημίωση όσων υποστούν βλάβη της ζωής και της περιούσιας τους καθώς και ποινές φυλάκισης 1 έως 2 χρόνια για τους συμμετέχοντες στις δημόσιες συναθροίσεις που έχουν απαγορευτεί.

Ο οργανωτής (Σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, ΓΣΕΕ, Φορείς Επαγγελματιών κλπ συλλογικότητες πολιτών), ευθύνεται και αποζημιώνει οποιοδήποτε έχει ιδιοκτησία και καταστραφεί από «τους γνωστούς αγνώστους» που ουδεμία σχέση είχαν ή θα έχουν ποτέ με το εργατικό κίνημα, (προβοκάτορες) και οι οποίοι εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούνται για εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.

Το Ν/Σ αυτό καταπατά συνταγματικά δικαιώματα και ελευθερίες και απαιτείται έγκαιρος και σε βάθος πολιτικός και κοινωνικός διάλογος ώστε να βρεθούν λύσεις. Λύσεις που θα παρέχουν προς όλους τους εμπλεκόμενους εγγυήσεις δικαιωματων–ελευθεριων-ασφαλειας που το σύνταγμα τις προστατεύει.

Το εργατικό κίνημα δεν πρόκειται να αφήσει τους εμπνευστές αυτού του κατάπτυστου νομοσχεδίου, που παραπέμπει σε εποχές χούντας, να υλοποιήσουν τα σχέδια τους.

Το δικαίωμα των εργαζομένων και των πολιτών στην απεργία και στις διαδηλώσεις είναι αδιαπραγμάτευτο.

Θα μας βρουν απέναντί τους – Οι εργαζόμενοι στην πράξη θα ακυρώσουν το Ν/Σ έκτρωμα.

Προηγούμενο άρθρο Κυριακή Δ' Ματθαίου στην Ιερά μας Μητρόπολη
Επόμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης