Ειδήσεις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας συμπαρίσταται στους απολυμένους συμβασιούχους


Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας εκφράζει τη συμπαράστασή του, στον δίκαιο αγώνα των απολυμένων συμβασιούχων για μετατροπή σε αορίστου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου που είχαν παραταθεί με διαδοχικές κυβερνητικές αποφάσεις μέχρι τις 31-3-2018. Οι παραπάνω εργαζόμενοι με απόφαση της κυβέρνησης έχουν περάσει στην ανεργία.

Τα άτομα αυτά είχαν προσληφθεί με διαδικασία ΑΣΕΠ, εργάζονταν στην υπηρεσία

καθαριότητας, κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σύμφωνα με το ΣτΕ, πληρώνονταν από το Δήμο Καρδίτσας με ανταποδοτικά τέλη και ήταν απαραίτητοι για το Δήμο μας.

Σε αυτούς τους εργαζόμενους δόθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν στην προκήρυξη 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ αλλά ούτε το 10% των συμβασιούχων πανελλαδικά δεν είναι μέσα στους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων που σημαίνει ότι η συντριπτική τους πλειονότητα βρίσκονται πλέον απολυμένοι και αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα της ανεργίας.

Στο Δήμο Καρδίτσας από τους 14 συμβασιούχους μόνο 3 βρίσκονται μέσα στους

προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων και από αυτούς μόνο οι δύο για τον Δήμο Καρδίτσας.

Ο μη σωστός χειρισμός του θέματος από την κυβέρνηση , οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του υπουργού περί σαφούς “πρόκρισής τους” οδήγησε σε αυτό το τραγικό αποτέλεσμα . Σήμερα δυστυχώς , πάρα πολλοί εργαζόμενοι στην καθαριότητα, “δρέπουν ” τους καρπούς των πολιτικών της κυβέρνησης και δίκαια αισθάνονται την αγανάκτηση και την αδικία να τους κυριεύει. Οι ίδιοι εργαζόμενοι εκφράζουν την ανησυχία για τους προσωρινούς πίνακες που δημοσιοποίησε ο ΑΣΕΠ, γιατί χρήζουν ιδιαίτερων διευκρινίσεων για την σειρά κατάταξης και την μοριοδότηση που έγινε μόνο από τα στοιχεία που δήλωσαν οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική αίτηση, χωρίς να ανοιχτούν οι φάκελοι με τα δικαιολογητικά τους .

Οι προσλήψεις με χαμηλούς μισθούς και χωρίς δικαιώματα εργαζομένων στους Δήμους μέσω ΟΑΕΔ και του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση, με το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών να προορίζεται στις υπηρεσίες καθαριότητας  ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι οι ανάγκες για προσωπικό στους Δήμους δεν καλύπτονται με την προκήρυξη 3Κ/2018 ούτε στο ελάχιστο .

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας αλλά και της απαγόρευσης προσλήψεων,

ιδιαίτερα στους τομείς της καθαριότητας  και ταυτόχρονα υπερασπίζεται την κατάργηση του καθεστώτος της εργασιακής ανασφάλειας, της ομηρίας και αντιστέκεται σε κάθε μεθόδευση που οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων μέσω των απολύσεων και της συνεχιζόμενης απαξίωσης της εργασίας των εργαζομένων των ΟΤΑ.

Προηγούμενο άρθρο Απ. Καπράνας: Η Πρωτομαγιά είναι απεργία και όχι αργία
Επόμενο άρθρο Ο δήμαρχος Παλαμά Γ. Σακελλαρίου συγχαίρει το ΕΠΑΛ