Το αγροτικό εισόδημα αποτελεί ζήτημα αιχμής για την Καρδίτσα


Συνάντηση του Νίκου Παππά με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.

Η ενίσχυση του αγροτικού τομέα αποτελεί κύρια προτεραιότητα στην πολιτική για την περιφέρεια και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί, υποστήριξε το μέλος της Κ.Ε. της Ν.Δ. και πολιτευτής Καρδίτσας Νίκος Παππάς στη συνάντηση που είχε με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη, το μεσημέρι της Δευτέρας.

Ο κ. Παππάς έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα αγροτικά νοικοκυριά και πτώση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα και τις ποσότητες που παραμένουν αδιάθετες.

«Κύριο μέλημα  αυτή τη στιγμή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, πρέπει να είναι η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος με σύντομο τρόπο και η εξασφάλιση βιώσιμων λύσεων  στα αγροτικά προβλήματα»  τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς έθεσε στο νέο υπουργό τα ζητήματα

  • της αναπλήρωσης της απώλειας του εισοδήματος των αγροτών με τρόπο που δεν θα έρχεται σε σύγκρουση με τους κοινοτικούς κανονισμούς
  • των αποζημιώσεων για τις καλλιέργειες που έχουν εγκαταλειφθεί το καλοκαίρι λόγω λειψυδρίας και των ζημιών που έχουν προκληθεί από τις βροχοπτώσεις του Σεπτεμβρίου
  • του ανοίγματος νέων προγραμμάτων για τους νέους αγρότες και νέων σχεδίων βελτίωσης
  • της μείωσης του κόστους παραγωγής με συγκεκριμένα μέτρα
  • της επίλυσης του προβλήματος με τη φορολογική ενημερότητα της ΕΑΣΚ, ώστε να έχουν τη δυνατότητα και οι παραγωγοί της Καρδίτσας να επωφεληθούν από την επιδότηση των Ενώσεων με 150 εκατομμύρια ευρώ για την απορρόφηση σιταριού και καλαμποκιού
  • της χορήγησης άτοκων εξαμηνιαίων δανείων στους κτηνοτρόφους ώστε να μπορούν να αγοράζουν τις ζωοτροφές στον κατάλληλο χρόνο όταν αυτές πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές.

Ο κ. Χατζηγάκης είπε ότι έχει γνώση των αγροτικών ζητημάτων και τα αντιμετωπίζει με θετική διάθεση αφού και ο ίδιος κατάγεται από έναν αγροτικό νομό και ζήτησε από τον αγροτικό κόσμο λίγες μέρες περιθώριο για μια σοβαρή εξέταση των αγροτικών θεμάτων, αφού σκοπός του ίδιου και της Κυβέρνησης είναι η υπεύθυνη αντιμετώπιση των προβλημάτων και όχι η ανευθυνότητα που επιδεικνύει η αντιπολίτευση.

Προηγούμενο άρθρο Λύση στο πρόβλημα καρδιολόγου των ασφαλισμένων ΟΑΕΕ στο Μουζάκι
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη υπό τον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης για ζητήματα του αγροτικού τομέα