Την Τετάρτη 11.30 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο – Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη συναυλία του ωδείου Καρδίτσας


Όπως κάθε χρόνο για πολλές δεκαετίες, έτσι και φέτος  το Ωδείο – Ευθυμιάδη συνεχίζει την παράδοση του, να δίνει το μουσικό παρόν στα  Καρδιτσιώτικα Χριστούγεννα και ειδικότερα τη Δεύτερη Ημέρα των Χριστουγέννων.

Το Ωδείο Καρδίτσας – Κων/νος Ευθυμιάδης στα πλαίσια των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Καρδίτσας θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη του Μεγάλη Χριστουγεννιάτικη συναυλία σε μια εκδήλωση που αποτελεί σημείο αναφοράς του κάθε Καρδιτσιώτη, την Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2012, δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων στις 11.30 πμ  στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Βυζάντιο και Δύση, Παράδοση και Κλασική Μουσική θα συνυπάρξουν  σε μια συναυλία πολύ υψηλού επιπέδου.

Την εκδήλωση θα  ανοίξει η  Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας-Κων/νος Ευθυμιάδης, αποτελούμενη από ιεροψάλτες, πτυχιούχους και διπλωματούχους καθηγητές  της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου, που θα ερμηνεύσει επίκαιρους Χριστουγεννιάτικους Ύμνους.

Στη Συναυλία θα λάβουν μέρος:

1.Η Βυζαντινή Χορωδία του Ωδείου

2. Η Παραδοσιακή Ορχήστρα του Ωδείου με σολίστ τον καθηγητή του Ωδείου Δημήτρη Σβώλο στο κλαρίνο και υπό την καθοδήγηση  του καθηγητή λαικής και παραδοσιακής μουσικής Δημήτρη Σκότη,  εθνομουσικολόγου.

3.Η Παιδική Χορωδία και Ορχήστρα υπό την διεύθυνση της Έλενας Σδόγκου.

4. Η Ορχήστρα  Σύγχρονης Μουσικής από τον καθηγητή  Πέτρο Τσιμπερόπουλο και με σολίστ τον διπλωματούχο καθηγητή και σολίστ του σαξοφώνου Αντώνη Ντόντο.

5. Ο Πέτρος Τσιμπερόπουλος θα ερμηνεύσει  έργα στο πιάνο του κατ’εξοχήν συνθέτη των Χριστουγέννων, Ι. Σ. Μπαχ.

6. Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής με σολίστ τον καθηγητή του Ωδείου στην γκάιντα και καβάλι Μανώλη Ντομπρούδη θα ερμηνεύσει παραδοσιακά τραγούδια και Χορούς της Ανατολικής Ρωμυλίας.

Δεκαετίες το Ωδείο Ευθυμιάδη έχει ταυτισθεί με την 2η ημέρα των Χριστουγέννων και την παράδοση της Καρδίτσας, που θέλει αυτή την ημέρα να υπάρχει στην καθιερωμένη συναυλία, το ύφος και το ήθος που συνάδει με το μήνυμα της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στόλισμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου - Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»
Επόμενο άρθρο Τα κάλαντα έπαιξε η φιλαρμονική του Δήμου Μουζακίου στο Δήμαρχο κ. Γεώργιο Κωτσό