Ειδήσεις

Τηλεδιάσκεψη πρωθυπουργού και δημάρχου Μουζακίου για τη δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου


Προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη είχε η Επιτροπή «Ελλάδα 21» υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία συμμετείχε ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης, ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτριος Παπαστεργίου, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 21» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη καθώς και Δήμαρχοι ιστορικών περιοχών της Ελλάδας.

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Δήμοι, με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση. Για τις προτάσεις των Δημάρχων στην Επιτροπή «Ελλάδα 21», ο Πρωθυπουργός τόνισε:

“Μου άρεσαν οι προτάσεις που είχαν μια σύγχρονη οπτική, προτάσεις που θα παραμείνουν στον χρόνο και θα υπενθυμίζουν το παρελθόν της Ελλάδας. Στην ουσία όλοι σας καλείστε να κάνετε τις δικές σας «μικρές επαναστάσεις». Κλείνοντας, ο Πρωθυπουργός μίλησε για την μεγάλη πρόκληση των εποχών, τον covid 19 και τη σημασία του να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών και της πολιτείας. Φάνηκε δε αισιόδοξος ως προς την ανεύρεση εμβολίου το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου στάθηκε στην κύρια υποβληθείσα πρότασή του, που είναι ένα σύγχρονο ψηφιακό μουσείο στη γενέτειρα του αρχιστράτηγου Γεωργίου Καραισκακη, το Μαυρομμάτι. «Είμαι πολύ χαρούμενος που η βασική πρόταση που υποβαλλαμε στην Επιτροπή Ελλάδα 20-21, έτυχε της ένθερμης υποστήριξης του Πρωθυπουργού», τόνισε ο κ. Στάθης. «Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι ένα Έθνος μπορεί να ξαναδιαβάσει γόνιμα την ιστορία του μόνο όταν βρίσκεται σε διαρκή κίνηση, τιμάει το παρελθόν του και μαθαίνει από τα λάθη του”.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσφορά σχολικής γραφικής ύλης από την Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών
Επόμενο άρθρο Έπεσε στο επίπεδο 2 ο Νομός Καρδίτσας - Τα μέτρα που ισχύουν στον κίτρινο συναγερμό