Τελείωσε ο αναδασμός του αμπελώνα Καλλίθηρου


Πίστωση 180.000 € από Δήμο Ιτάμου για δίκτυο άρδευσης.

 

Συγκέντρωση των δικαιούχων του αμπελώνα Καλλιθήρου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με την παρουσία του Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκου, του Δημάρχου κ. Βασίλη Τσαντήλα, των αντινομαρχών κ. Μιχ. Καρατσιώρη και κ. Πέτσα Αθηνά, των υπευθύνων της Τοπογραφικής Υπηρεσίας κ.κ. Ευαγ. Νοτόπουλου και Αναστασίου Θεόδωρο, εκπροσώπου της Ε.Γ.Σ.Κ. κ. Αδάμου Θωμά και εκπροσώπου επιτροπής αναδασμού κ. Κων/νου Ντανόπουλου.

Ο αναδασμός του αμπελώνα Καλλιθήρου, ξεκίνησε το 2000 και τελείωσε τώρα.

Διαθέτει 337 τεμάχια αμπελιών και οι παρατηρήσεις που εκφράστηκαν από τους δικαιούχους είναι ελάχιστες τις οποίες η επιτροπή αναδασμού και της Τοπ. Υπηρεσίας θα επαναξετάσει.

Ο Δήμαρχος Ιτάμου Βασίλης Τσαντήλας, ευχαρίστησε το συνεργείο της Τοπογραφικής για το επίπονο έργο που έφεραν σε πέρας και ενημέρωσε ότι από τον Δήμο διατέθηκαν 180.000 € για την δημιουργία αρδευτικού δικτύου του Αμπελώνα.

Από τον Νομάρχη κ. Φώτη Αλεξάκο, επίσης ανακοινώθηκε ότι θα υπάρξει κάθε δυνατή βοήθεια στην οργάνωση του αμπελώνα και ότι θα προταθεί στο πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για όλα τα έργα υποδομής.    

Προηγούμενο άρθρο Nέα εργαστήρια στο τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Επιπλέον 1,5 εκ. ευρώ στη Ν.Α. Καρδίτσας