Προωθούν εγκατάσταση φωτοβολταϊκών


Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο το ΟΣΚ κ. Παταριά είχαν στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός και ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπ/σης κ. Τζέλος.

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων κ. Παταριά είχαν ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός και ο Διευθυντής της Β’/Θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κ. Τζέλος προκειμένου να συζητήσουν μαζί του το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στοιχείων σε σχολεία του Νομού μας.

Η συνάντηση ήταν η συνέχεια του αιτήματος που έθεσε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός (μετά από συνεργασία που είχε με τον Διευθυντή της Β’/θμιας Εκπαίδευσης κ. Τζέλο) στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στυλιανίδη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Καρδίτσα. Εκεί ο κ. Κωτσός επεσήμανε την σπουδαιότητα της αξιοποίησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συγκεκριμένα των φωτοβολταϊκών στοιχείων σε σχολεία του Νομού Καρδίτσας, ώστε να αποκτήσουν ενεργειακή αυτοδυναμία και απεξάρτηση από την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Οι άμεσες συνέπειες απ’ αυτή τη δράση θα είναι η εμπέδωση της περιβαλλοντικής συνείδησης στα παιδιά μέσα από συγκεκριμένη πιλοτική εφαρμογή στο σχολείο τους και ταυτόχρονα η μείωση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων καθώς ένα μεγάλο μέρος τους αφορά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ζήτημα της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στοιχείων στα σχολεία είχε συζητηθεί νωρίτερα με τον συμπολίτη Υφυπουργό Παιδείας κ. Ταλιαδούρο ο οποίος αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος είχε φροντίσει να προετοιμάσει το έδαφος ώστε το κοινό αίτημα της ΤΕΔΚ και της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού να αντιμετωπιστεί θετικά τόσο από τον Υπουργό, όσο και από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Παταριά, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση. Κατά την προχθεσινή επίσκεψη στην Αθήνα στα γραφεία του ΟΣΚ οι κ.κ. Κωτσός και Τζέλος παρουσίασαν στον κ. Παταριά την πρότασή τους να εγκατασταθούν πιλοτικά τα φωτοβολταϊκά στοιχεία σε πέντε σχολεία της Καρδίτσας, τα οποία θα είναι τα παρακάτω:

1. Μουσικό Γυμνάσιο Καρδίτσας

2. ΣΕΚ Καρδίτσας

3. 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μουζακίου

4. ΕΠΑΛ Σοφάδων και

5. ΕΠΑΛ Παλαμά.

Ο κ. Παταριάς άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πρόταση των κ κ. Κωτσού και Τζέλου και τους ζήτησε άμεσα να του καταθέσουν προϋπολογισμό των προτεινόμενων παρεμβάσεων ώστε να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα του ΟΣΚ.

«Πρόκειται για μία καινοτόμο δράση με πολλαπλά οφέλη για τα σχολεία μας και τους μαθητές μας. Αφενός μεν θα εμπεδώσουν στην πράξη την αξία και τη σημαντικότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς θα εφαρμοστούν στο Σχολείο τους και αφετέρου μετά την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών ο προϋπολογισμός των σχολείων θα απαλλαχθεί σε μεγάλο βαθμό καθώς η κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος θα μειωθεί στο ελάχιστο ενώ την πλεονάζουσα ενέργεια θα υπάρχει η δυνατότητα να διοχετευτεί στο δίκτυο της ΔΕΗ αποφέροντας επί πλέον έσοδα στα σχολεία» δήλωσε με ικανοποίηση ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Κωτσός.

«Σε συνεργασία με την ΤΕΔΚ προωθούμε μία πολύ σημαντική δράση για τα σχολεία μας, που αφορά την περιβαλλοντική συνείδηση των μικρών μαθητών και ταυτόχρονα θα έχει και οικονομική αξία για τα σχολεία καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών. Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο κ. Παταριάς βλέπει με πολύ θετικό βλέμμα την πρότασή μας και σύντομα ευελπιστούμε να δρομολογηθούν τα απαραίτητα έργα» επεσήμανε ο Διευθυντής της Β/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας κ. Τζέλος.

Προηγούμενο άρθρο Συστήθηκε Ν.Π.Δ.Δ. «Οίκος Αμπέλου και Κρασιού»
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση για το περιβάλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ