Τα Χριστούγεννα με τα νήπια και τα παιδιά του ‘τέχνης παίδευσις’ θεατρικού εργαστηρίου Καρδίτσας


 

Την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012 το ‘τέχνης παίδευσις’ θεατρικό εργαστήριο Καρδίτσας έκανε τρεις εορταστικές παρουσιάσεις των αντίστοιχων νηπιακών και παιδικών τμημάτων του για παιδιά 4 έως 8 ετών, στον χώρο του εργαστηρίου.

Πρόκειται για μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία που δημιούργησαν τα ίδια τα παιδιά, μέσα από την δουλειά του πρώτου τριμήνου που παρακολούθησαν στα τμήματά τους και βασίστηκε πάνω σε ασκήσεις θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού, ομαδικότητας, συγκέντρωσης, σωματικής έκφρασης, εκφοράς προφορικού λόγου και μουσικοκινητικού συστήματος  Carl Orff.

Την επιμέλεια των παρουσιάσεων αυτών είχαν οι δάσκαλοι και συνεργάτες του εργαστηρίου στα νηπιακά & παιδικά τμήματα Αγορή Καραστεργίου, Γιάννα Θεάκου και Αργυρώ Πιοτογιαννάκη.

Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν με ενθουσιασμό οι γονείς και φίλοι των παιδιών. Ακολούθησε συζήτηση για τον τρόπο δουλείας του ‘τέχνης παίδευσις’ θεατρικού εργαστηρίου Καρδίτσας και τους στόχους των θεατρικών τμημάτων του για νήπια και παιδιά. Οι εορταστικές συναντήσεις μας έκλεισαν σε κλίμα έντονης συγκίνησης και χαράς με ανταλλαγή θερμών ευχών για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και ανανεώνοντας το ραντεβού μας τις πρώτες μέρες του Γενάρη του 2013.

 

Προηγούμενο άρθρο Νίκη για το ΣΠΑ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Μάγεψαν οι μαθητές του πολυφωνικού ωδείου στο κατάμεστο παυσίλυπο η χριστουγεννιάτικη γιορτή