Τα προσκεκλημένα χορευτικά υποδέχτηκαν οι τοπικές αρχές


  Τα προσκεκλημένα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετέχουν στο 42ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτισμού ΄΄Καραϊσκάκεια΄΄ υποδέχτηκαν το πρωί  της Δευτέρας 22 Ιουνίου οι τοπικές αρχές.

Εκπρόσωποι της Νομαρχίας, της ΤΕΔΚ και του Δήμου Καρδίτσας αντάλλαξαν με τους φιλοξενούμενους μας τα καθιερωμένα αναμνηστικά δώρα. Εκείνοι, από την πλευρά τους, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη διοργάνωση και ευχήθηκαν στο θεσμό να έχει πάντα επιτυχίες.

Ειδικότερα, στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν τα εξής ξένα χορευτικά συγκροτήματα :

> Egyptian group for  Arts  and Heritage από την Αίγυπτο

>  HORAN GROUP FOLK DANCE AND MUSIC από την Ιορδανία

> Music Dance «STRUGURAS» and «NOSTALGIE» από τη Μολδαβία

> Ensemble of Foulk Dance «Horytsvit» από την Ουκρανία

> HORA Ungheni folk ensemble από τη Ρουμανία

Στη χθεσινή υποδοχή συμμετείχε και ο Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου «ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ» που το βράδυ παρουσίασε στην κεντρική πλατεία  της πόλης τα δικά του τραγούδια.

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται δυναμικά και θα διαρκέσει μέχρι και τις 26 του μήνα.

Η μουσική παράσταση της Κυριακής

Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου παρακολούθησε το βράδυ της Κυριακής, στο υπαίθριο θέατρο της Μητρόπολης, τη μουσική παράσταση της Άννας Μπιθικώτση ΄΄Με ένα τραγούδι θα σου θυμίσω΄΄, αλλά και το τιμητικό αφιέρωμα στο γνωστό μουσικοσυνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη.

Το υπέροχο πρόγραμμα με τα τραγούδια του αξέχαστου Γρηγόρη Μπιθικώτση και η καταπληκτική αφήγηση από την κόρη του Άννα εντυπωσίασε το κοινό.

Ερμήνευσαν οι Κώστας Καράλης, Σωτήρης Δογάνης και Αντιγόνη Μπούνα, ενώ συμμετείχε η λαϊκή Ορχήστρα ΄΄Α. Μπιθικώτση΄΄. Τη μουσική διεύθυνση είχε ο συνθέτης και μαέστρος Νίκος Στρατηγός και στο μπουζούκι έπαιξε ο συνεργάτης της Βίκυς Μοσχολιού Μανώλης Μιχαλάκης.

Την τιμητική πλακέτα στο μουσικοσυνθέτη Θανάση Πολυκανδριώτη απένειμε ο νομάρχης Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος, ενώ για τη ζωή και το σπουδαίο έργο του μίλησε ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης.

Συγκινημένος για την τιμή αυτή, ο κ. Πολυκανδριώτης ευχαρίστησε τους διοργανωτές και στέλνοντας το μήνυμά του τόνισε ότι ο ελληνικός πολιτισμός είναι τεράστιος και οφείλουμε να γνωρίσουμε, αλλά και να τον διαφυλάξουμε όλοι μας.

Οι εκδηλώσεις των Καραϊσκακείων συνεχίζονται δυναμικά κάθε βράδυ και η φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί στις 26 του μήνα.

      Το σημερινό πρόγραμμα

Τρίτη 23 Ιουνίου 2009  – Ώρα 9.30μμ

Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας

Αφιέρωμα στον υπεύθυνο των Πολιτιστικών από τη Ρουμανία Dorel Cosma για το έργο του, αλλά και για την πολύχρονη συνεργασία που έχει με την Καρδίτσα

  • 1) Λύκειο Ελληνίδων – Παράρτημα Ορεστιάδας
  • 2) Λαογραφικός Όμιλος Καρδίτσας «Η ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΑ»
  • 3) Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΜΕΝΕΛΑΙΣ» Καρδίτσας
  • 4) Χορευτικό συγκρότημα «HORA» από τη Ρουμανία
  • 5) Χορευτικό συγκρότημα «GORISVIT» από την Ουκρανία

Παράλληλες εκδηλώσεις

Δήμος Σελλάνων – Ώρα 9.00μμ

Κεντρική Πλατεία Προαστίου

> Χορευτικό συγκρότημα « ΤAUNA SANAT KULUBU» από την Άγκυρα της Τουρκίας

> Χορευτικό συγκρότημα «EGYPSIAN GROUP FOR ARTS HERITAGE»  από την Αίγυπτο

Οργάνωση : Δήμος Σελλάνων

Δήμος Καλλιφωνίου  – Ώρα 9.00μμ

Κεντρική Πλατεία Καλλιφωνίου

> Χορευτικό συγκρότημα «HORAN» από την Ιορδανία

   > Χορευτικό συγκρότημα «STRUGURAS NOSTALGIE» από τη Μολδαβία

Οργάνωση : Δήμος Καλλιφωνίου

Χορηγοί

Η όλη διοργάνωση δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας Μουζακίου, του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καρδίτσας, του  ΚΤΕΛ Ν. Καρδίτσας, αλλά και των επιχειρήσεων :  Mouzaki Pallas – Ξενοδοχείο, ΄΄Μητρόπολις΄΄ – Ξενοδοχείο, Εστιατόριο ΄΄Ελληνικό΄΄, Αρτοποιεία ΄΄Διαλεχτό΄ που τη βραδιά της έναρξης θα προσφέρουν σε όλο τον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα, Εργοστάσιο Γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ, Εταιρεία Εκτυπωτική,  Βιοτεχνία Ξύλου ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΑΚΗΣ, Αρτοποιεία – Ζαχαροπλαστεία  ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΒΕΕ, Ζαχαροπλαστεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, Ζασχαροπλαστεία ΄΄ΜΗΝΙΑΣ΄΄, Πυροτεχνήματα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΙΩΓΑΣ Καταστήματα Φρεσκοκαταψυγμένων Θαλασσινών «ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ».

Προηγούμενο άρθρο Γεύμα Κωτσού στους μαθητές του 6ου Γυμνασίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αλλαγή φρουράς στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης