Ειδήσεις

Σύσκεψη στην Αντιπεριφέρεια για τους ελέγγχους στην αγορά


Στην Καρδίτσα στις 25/04/2016 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Τσιάκου Βασίλη, με θέμα συζήτησης «τον έλεγχο της αγοράς ενόψει του Πάσχα».

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νούσιος Κωνσταντίνος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής, της ΔΑΟΚ Καρδίτσας, κα Ασλανίδου Σεβαστή, η κα Κατσάρα Χριστίνα και ο κ. Λιασκοβίτης Άγης από τη Δ/νση Ανάπτυξης, ο κ. Χατζηνικολιδάκης και η κα Αντωνίου από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Καρδίτσας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών κ. Πρίτσας Χρήστος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Αντωνίου Ηλίας, τα ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ Α.Ε., τα ΣΦΑΓΕΙΑ Ν. Δ. ΕΞΑΡΧΟΣ Α.Ε. και οι εγκαταστάσεις επεξεργασίας κρέατος Λάππας & ΣΙΑ Ο.Ε., Αφοι Μαλλιαρού Ο.Ε., Μπελάγια Παναγιώτα, Μπακρατσάς Απ. & ΣΙΑ Ο.Ε., Ηλίας Μπούρης & ΣΙΑ Ο.Ε., Σακελλαρίου Χρήστος και Β. Τσιανάβας Α.Β.Ε.Ε.

Κατά γενική ομολογία η κατάσταση είναι απόλυτα ελεγχόμενη καθόσον επιθεωρείται όλη η αλυσίδα παραγωγής, διακίνησης και διάθεσης του κρέατος και των λοιπών προϊόντων σε όλα τα στάδια. Είναι σίγουρο ότι οι εγκαταστάσεις και τα κρεοπωλεία του Νομού μας είναι συμμορφούμενα με τις διατάξεις της νομοθεσίας και είναι σε θέση να προσφέρουν στον καταναλωτή υψηλής ποιότητας προϊόντα. Καλούνται λοιπόν οι καταναλωτές να εμπιστευτούν τα κρεοπωλεία της περιοχής μας για τις αγορές τους τις μέρες του Πάσχα, γιατί μόνο έτσι θα είναι σίγουροι για το τι ακριβώς αγοράζουν. Η προμήθεια αγαθών από μη εγκεκριμένα σημεία λιανικής πώλησης κρέατος (π.χ. παράνομες σφαγές ζώων σε μαντριά) εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των αρμόδιων Υπηρεσιών στην αγορά, με κλιμάκια ελέγχου που θα διενεργούν αιφνιδιαστικούς ελέγχους προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή 2.585 δεμάτων στο Σπίτι Αγάπης Καρδίτσης
Επόμενο άρθρο Φιλανθρωπικό Πασχαλινό Παζάρι από τα παιδιά του Κατηχητικού του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Καρδίτσας