Σύσκεψη για το πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» στο Δ. Μουζακίου


Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μουζακίου με θέμα την κατάρτιση της πρότασης που θα υποβληθεί στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Κωτσός συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Καλαμπαλίκης και Ζαρνακούπης, οι Διευθυντές όλων των σχολείων όλων των βαθμίδων του Δήμου, οι πρόεδροι των Τ.Δ. Μαγουλίτσας κ. Μπαλατσός, Ανθοχωρίου κ. Τσιούντσιουρας και Δρακότρυπας κ. Μπούρμπος, καθώς και στελέχη της ΑΝΚΑ που θα αναλάβουν την εκπόνηση της σχετικής μελέτης που θα υποβληθεί στο πρόγραμμα.

Στόχος του Δήμου Μουζακίου είναι να υποβάλλει μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ΕΥΡΩ που είναι το ανώτερο του προγράμματος με τρεις άξονες:

  1. Ενεργειακή εξοικονόμηση δημοτικών κτιρίων, και σχολείων του Δήμου
  2. Ενεργειακή εξοικονόμηση του Δημοτικού Φωτισμού
  3. Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση των δημοτών αναφορικά με ζητήματα εξοικονόμησης ενέργειας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί το όλο έργο με ποσοστό επιδότησης 70% και ο Δήμος θα βάλει ίδια συμμετοχή το 30% γεγονός που σημαίνει ότι ο Δήμος θα πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα με το ποσό των 210.000 ΕΥΡΩ.

Στη σύσκεψη καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν τα σχολεία του Δήμου Μουζακίου καθώς και τα Δημοτικά κτίρια όπως το Δημαρχείο και ο Παιδικός Σταθμός και δόθηκε εντολή στα στελέχη της ΑΝΚΑ να ξεκινήσουν άμεσα την εκπόνηση της μελέτης προκειμένου να υποβληθεί η σχετική πρόταση για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης με τους Διευθυντές των σχολείων έγινε συζήτηση για τον περιορισμό των καταναλώσεων ρεύματος και πετρελαίου και είναι γεγονός ότι επέδειξαν μεγάλη ευαισθησία στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Προηγούμενο άρθρο Εγκαίνια του ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ανατέθηκαν τέσσερα έργα προυπ. 638.000,00€