Ειδήσεις

Σύσκεψη Αγροτικών συλλόγων στον Παλαμά Καρδίτσας


 Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους Αγροτικούς Συλλόγους καθώς και αγρότες να συμμετέχουν στην Σύσκεψη που πραγματοποιείται την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου και ώρα  7.00’ μμ στο Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων στο Παλαμά, με θέμα τις χαμηλές- εξευτελιστικές τιμές στο βαμβάκι.

Είναι απαραίτητο ως οργανωμένο αγροτικό κίνημα να δώσουμε την δική μας αγωνιστική απάντηση. Να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας που δεν χωράνε στις πολιτικές που μειώνουν το εισόδημα μας.

Σε μια περίοδο που τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε οξύνονται από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και η αναθεώρηση της ΚΑΠ της Ε.Ε θα κινείται σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μείωση των ενισχύσεων, αφού μας παίρνουν από την τσέπη μας πάνω από το 50% του εισοδήματος μας, μέσα από την άγρια φοροληστεία, το συνεχώς αυξανόμενο κόστος παραγωγής στα μέσα και εφόδια και το πετρέλαιο να έχει φτάσει ως και 1,50 ευρώ το λίτρο, κλπ.

Έχουμε και ειδικά για φέτος (όχι πως και τα προηγούμενα χρόνια δεν γίνονταν το ίδιο) το αίσχος των ανοιχτών και εν τέλει χαμηλών τιμών στα προϊόντα μας που φτάνει στο βαμβάκι οι εκκοκκιστές  να πληρώνουν ως και 8 λεπτά κάτω από την υπάρχουσα διεθνή τιμή (με την ποιότητα φέτος να είναι μια από τις καλύτερες των τελευταίων χρόνων). 

Ως τώρα μας λέγατε πως για όλα φταίει η κρίση στην Ελλάδα και μας αφαιμάξατε, τώρα πως φταίει η κρίση στη Τουρκία. Αλήθεια πόσο θα πληρώνουμε εμείς τους ανταγωνισμούς τους και τις κρίσης τους; Πέρυσι που δεν υπήρχε το πρόβλημα με τη Τουρκία μας έδωσαν από τα υπερκέρδη τους τίποτα παραπάνω οι βιομηχανίες στο βαμβάκι; ΟΧΙ.

Υπάρχει συνεπώς η ασυδοσία των εμποροβιομηχάνων που με τις πλάτες της εκάστοτε κυβέρνησης ουσιαστικά τους δίνουν το δικαίωμα να αισχροκερδούν εις βάρος μας, να εκμεταλλεύονται τη δουλειά και τον κόπο μας.

Δεν γνωρίζετε κύριοι της κυβέρνησης πως οι περισσότεροι αγροτοκτηνοτρόφοι οδηγήθηκαν στο ξεκλήρισμα, στη φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις πολιτικές σας και τώρα για να καλλιεργήσουν δανείζονται χρήματα και παίρνουν εφόδια κλπ (με τα γνωστά επακόλουθα) από τους μεγαλέμπορους – βιομήχανους;

Οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια με τις πολιτικές τους:

  • κατάργησαν τους Οργανισμούς και δεν υπάρχει καμία προστασία ως προς την τιμή.
  • Κατάργησαν τις όποιες εγγυημένες τιμές και την σύνδεση με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που υπήρχαν στα προϊόντα και τώρα λένε πως είναι μαξιμαλιστικό το αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος και ένα εισόδημα για να ζήσουμε με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος.
  • Αυτοί έδωσαν το δικαίωμα να διπλοτιμολογείται-τριπλοτιμολογείται ένα προϊόν ή να δίνεται μια προκαταβολή και για τα υπόλοιπα …«βλέπουμε».
  • Αυτοί είναι που ψήφισαν νόμο για εξόφληση πληρωμής σε 60 ημέρες και δεν εφαρμόζεται.
  • Αυτοί είναι που μείωσαν την εκκοκκιστική περίοδο και κατάργησαν τις εγγυητικές επιταγές των βιομηχάνων – μεγαλεμπόρων και είμαστε απροστάτευτοι στα όποια «κανόνια» σκάσουν, όπως έγινε πρόσφατα στο καπνό.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός και η κοροϊδία. Θέλουμε πίσω αυτά που μας κλέβετε.

Ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα, της διεκδίκησης, της ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας έφτασε στην εξαθλίωση, στο ξεκλήρισμα. Γιατί ότι κατακτήθηκε ως τώρα ήταν μέσα από αγώνες.

 Όλοι λοιπόν την Τετάρτη και ώρα 7.00’ μμ στον Παλαμά.

 

Προηγούμενο άρθρο Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Άνοδος στη Β΄ Εθνική Κατηγορία για τον Φωκιανό