Σύμβαση ύψους 685.000 € για την ανακαίνιση του Εργατικού Κέντρου


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Καρδίτσας Δημήτρης Σιούφας ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης ύψους 684.789 ευρώ για τη ριζική ανακαίνιση του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας:

«Η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πετραλιά-Πάλλη και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Εργατικής Εστίας Δημήτρης Τζίφας με ενημέρωσαν για την υπογραφή σύμβασης ύψους 684.789 ευρώ για τη ριζική ανακαίνιση του κτηριακού συγκροτήματος που στεγάζει το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και το Κέντρο Εργαζόμενης Νεότητας.

Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 6 Μαΐου 2009 και προβλέπει εντός 500 ημερών την περαίωση των εργασιών που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Ανακαίνιση χώρων
  • Αντικατάσταση δαπέδων & κουφωμάτων
  • Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροδότησης
  • Αντικατάσταση κεντρικής θέρμανσης και εγκατάσταση κλιματισμού
  • Αντικατάσταση επιχρισμάτων, υγρομόνωση και χρωματισμό

          Σημειώνεται ότι η εξέλιξη αυτή έγινε πραγματικότητα μετά από υπόμνημα της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του Νομού Καρδίτσας τον Απρίλιο του 2008 και έπειτα από επικοινωνία μου με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πετραλιά-Πάλλη.

Το καλοκαίρι του 2008 κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας επισκέφτηκε το κτήριο του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας. Μετά από την υποβολή της σχετικής εισήγησης το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Εργατικής Εστίας αποφάσισε ομόφωνα τη σύνταξη μελέτης για την πλήρη επισκευή και ανακαίνιση του κτηρίου.

          Η μελέτη που συντάχθηκε, με βάση την οποία δημοπρατήθηκε το έργο, έλαβε υπόψη όλες τις παραμέτρους για τη μετατροπή του κτιρίου σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό κέντρο στην υπηρεσία των εργαζομένων του Νομού Καρδίτσας.»

Προηγούμενο άρθρο Συνεχίζονται οι «Μέρες Παράδοσης»
Επόμενο άρθρο Σκληρή γλώσσα κατά της κυβέρνησης