Σύμβαση κατασκευής του έργου: προσθήκη και επισκευή


 

Προϋπολογισμού 900.000 € υπέγραψε ο Νομάρχης.

Την σύμβαση κατασκευής του έργου: «ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΩΝ 2ου, 5ου ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ & 2ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ»,  προϋπολογισμού 900.000 €, υπέγραψε ο Νομάρχης κ. Φώτης Αλεξάκος.

 Το έργο χρηματοδοτείται από έκτακτες πιστώσεις του προγράμματος Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων. Η μελέτη συντάχθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και εγκρίθηκε με απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής Ν.Α. Καρδίτσας. Η παρούσα εργολαβία αφορά προσθήκη οχτώ αιθουσών διδασκαλίας, μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, επισκευές στις τουαλέτες και ανακαίνιση συνολικά των υφισταμένων κτιρίων. Η δημοπρασία έγινε την Τρίτη 17 – 11 – 2009.

 Με την 1/1/08-2-2010 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Έργων Υποδομής και Ποιότητας Ζωής Ν.Α. Καρδίτσας το έργο ανατέθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση «ΤΕΚ Α.Ε.» με μέση έκπτωση (60,34%) που αποτελεί και τη χαμηλότερη τιμή προσφοράς. Η συμβατική ημερομηνία ολοκλήρωσης είναι η 30 Ιουνίου 2011.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Νομάρχης δήλωσε: «Μέλημά μας είναι η βελτίωση των εκπαιδευτικών του Νομού μας.  To σχολικό συγκρότημα που βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης μας έχει μεγάλο αριθμό μαθητών και οι υπάρχουσες αίθουσες δεν επαρκούν πλέον για την απρόσκοπτη εκπαίδευσή τους. Αποφασίσαμε να προβούμε   στην προσθήκη οχτώ αιθουσών διδασκαλίας, μιας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων για τις ανάγκες του συνόλου των μαθητών, να επισκευάσουμε τις τουαλέτες που παρουσίαζαν πολλά προβλήματα διαρροών και τέλος να ανακαινίσουμε συνολικά τα υφιστάμενα κτίρια. Με τις προβλεπόμενες προσθήκες και τις επισκευές βελτιώνεται η σχολική υποδομή και κατά συνέπεια η παρεχόμενη εκπαίδευση. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν οι εργασίες το ταχύτερο δυνατό και πάντως νωρίτερα από τον συμβατικό χρόνο και να αποδώσουμε το σχολικό συγκρότημα πλέον  μεγαλύτερο σε χωρητικότητα και ανακαινισμένο στους νέους του τόπου μας».

Προηγούμενο άρθρο Στο Δήμο Καρδίτσας η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης
Επόμενο άρθρο Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά