Ειδήσεις

Σωματεία και φορείς της Καρδίτσας τίμησαν το Πολυτεχνείο


Ταξικά σωματεία και φορείς της Καρδίτσας, παρά τον εντεινόμενο αυταρχισμό και τις αντισυνταγματικές απαγορεύσεις, οργάνωσαν συγκέντρωση τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας  στην πλατεία Πλαστήρα,  τιμώντας αγωνιστικά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία  στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι με συνθήματα και παλμό διατράνωσαν την αποφασιστικότητά τους να αναμετρηθούν με την κυβέρνηση που όχι μόνο δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού αλλά και αξιοποιώντας την πανδημία ετοιμάζεται να νομοθετήσει ακόμα πιο αντιλαϊκά μέτρα.

Η πορεία με την αυστηρή τήρηση των μέτρων και κάτω από κλίμα έντονης αστυνομοκρατίας κατέληξε στην πλατεία Πλαστήρα, όπου ο Γιώργος Παπαδόπουλος εκ μέρους των σωματείων απεύθυνε χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους τονίζοντας την ανάγκη να εντείνουν τον αγώνα και να δώσουν όλες του τις δυνάμεις  προκειμένου να μην καταργηθούν οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος  και να μην οδηγηθούν σε ακόμα πιο βαθύ εργασιακό μεσαίωνα. Ταυτόχρονα κάλεσε  στο επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις πανελλαδική απεργία στις 26  Νοέμβρη.

Προηγουμένως  κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δικαστηρίων), από τους Αστέρη  Χαλάτση μέλος της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ εκ μέρους της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ  και της ΚΝΕ, του  Στέλιου  Σαριδάκη προέδρου του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσαςκαι Ελένης  Καρυά προέδρου του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ από μέρους των σωματείων και φορέων και του Γιάννη Τσιούτρα εκ μέρους της ΕΟΑΣΚ.

 

Προηγούμενο άρθρο Drive through testings για τον κορωνοιό την Τετάρτη στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Στις 9/12 ξεκινούν οι αιτήσεις για το Εξοικονομώ-Αυτονομώ στη Θεσσαλία