Ειδήσεις

Σχετικά με χρεώσεις συναλλαγών και εξυπηρέτησης επιχειρηματιών στα τραπεζικά καταστήματα


Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε έχει προσαρμόσει τον τρόπο της ζωής μας σε νέα δεδομένα. Το σύνολο του πληθυσμού , έπειτα και από σχετικές οδηγίες των επιστημόνων, χρησιμοποιεί πια για το σύνολο των συναλλαγών του «πλαστικό χρήμα».

Εκπροσωπώντας τους επιχειρηματίες του Νομού Καρδίτσας, αλλά και το σύνολο των Ελλήνων Επιχειρηματιών, πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη ώρα να επανεξετάσουμε το θέμα του ύψους των τραπεζικών χρεώσεων των συναλλαγών με POS.

Η συναλλαγές δια ζώσης με τα γκισέ της τράπεζας, έχουν μειωθεί στο 99,99%, σε αντίθεση με τις προμήθειες για κάθε συναλλαγή οι οποίες παραμένουν σε εξωφρενικά υψηλά στάνταρ, παρότι γίνονται μέσω ebanking ή με αυξημένες ουρές στα ATM.

Μία γενναία μείωση από την πλευρά των Τραπεζών θα ανακούφιζε σημαντικά τις δεκάδες χιλιάδες των επιχειρηματιών και θα αποτελούσε μία κίνηση καλής θελήσεως, που πολύ θα εκτιμούσε ο επιχειρηματικός κόσμος.

Επίσης σημαντικά προβλήματα δημιουργούνται στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών στα τραπεζικά καταστήματα, λόγω της εφαρμογής των ειδικών μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19. Συγκεκριμένα οι επιχειρηματίες αναγκάζονται σε αναμονή που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά τη μία ώρα, για να διεκπεραιώσουν συναλλαγές που δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν με άλλο τρόπο, π.χ. e-banking κ.ά.

Προτείνουμε λοιπόν την καθιέρωση μιας ώρας νωρίς το πρωί και μίας ώρας αργά το μεσημέρι, όπου θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα αποκλειστικά εργασίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των επιχειρηματιών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Να στηριχθούν οι επαγγελματίες στην εστίαση και τον τουρισμό