«Συν-Κοινωνία» με 244.548€ για το Δήμο Καρδίτσας


Ο Δήμος με τις αρμόδιες υπηρεσίες του συνεργάζεται με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το συγκοινωνιακό έργο που θα παρέχεται στους δημότες μέσω του προγράμματος.

Με το ποσό των 244.548 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Καρδίτσας για το δεκατετράμηνο Νοέμβριος 2008- Δεκέμβριος 2009, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Συν-Κοινωνία» που προκηρύχθηκε από την ΚΕΔΚΕ σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Μεταφορών.

Μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Καρδίτσας θα υπογράψει Σύμβαση Συγκοινωνιακού   έργου διάρκειας 14 μηνών με το Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας για την υλοποίηση του προγράμματος, ενώ τα επόμενα χρόνια αναμένεται η ένταξη του προγράμματος στο ΕΣΠΑ, από όπου θα υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση.

Ο Δήμος Καρδίτσας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του συνεργάζεται με τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το συγκοινωνιακό έργο που θα παρέχεται στους δημότες μέσω του προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο, το ποσό των 244.548 ευρώ μπορεί να αφορά τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων γραμμών ή τη μείωση του εισιτηρίου.

Η επιδότηση των λεωφορειακών γραμμών μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος έχει ως βασική προτεραιότητα τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των ασθενέστερων κοινωνικά ομάδων με τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Δήλωση Δημάρχου

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομ. Βερίλλης δήλωσε σχετικά με την υλοποίηση του προγράμματος από το Δήμο: «Ο Δήμος Καρδίτσας αξιοποιώντας το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Συν- Κοινωνία και τη χρηματοδότηση που εξασφάλισε, θα επιδιώξει  σε συνεργασία με το Αστικό ΚΤΕΛ, να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες συγκοινωνιακές υπηρεσίες προς τους δημότες και τους επισκέπτες.

Ελπίζουμε το πρόγραμμα να έχει συνέχεια, ώστε οι παρεμβάσεις που θα χρηματοδοτηθούν να έχουν άμεσα, αλλά κυρίως  μακροπρόθεσμα οφέλη.»

Τα δρομολόγια

Το Αστικό ΚΤΕΛ εξυπηρετεί σήμερα με τα εξής δρομολόγια:

–         Καρδιτσομαγούλα : 12 δρομολόγια ημερησίως ή 3411 σε ετήσια βάση

–         Αρτεσιανό: 18 δρομολόγια ημερησίως ή 4586 σε ετήσια βάση

–         Παλαιοκκλήσι : 8 δρομολόγια ημερησίως

–         Τοπικά δρομολόγια ( Σταθμός ΚΤΕΛ- Νοσοκομείο-Λύκεια- ΤΕΙ- ΙΕΚ-ΔΕΗ-ΟΑΕΔ-Φαναρίου – Εργατικά) : 5921 δρομολόγια σε ετήσια βάση.

Η υλοποίηση του προγράμματος

Η εκτέλεση του έργου της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα αρχίσει από την 1η Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2009.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος θα αφορά το έτος 2010. Τον Μάρτιο του 2009 η ΚΕΔΚΕ μετά από σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Παρακολούθησης, θα διατυπώσει τις προδιαγραφές για τις προτάσεις των ΟΤΑ στην δεύτερη φάση του προγράμματος. Η αξιολόγηση των προτάσεων, οι οποίες θα πρέπει να υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ μέχρι τον Ιούνιο του 2009.

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Nεβρόπολης Αγράφων
Επόμενο άρθρο Εγκρίθηκε η Β1 φάση του ΣΧΟΟΑΠ από το Δ.Σ. Ιτάμου