Ειδήσεις

Συνεχίζουν αγωνιστικά οι γιατροί του Νοσοκομείου Καρδίτσας


Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γ.Ν. Καρδίτσας, συμμετείχε την Πέμπτη στην 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, που κήρυξε η ομοσπονδία μας ΠΟΕΔΗΝ.

Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, εκπροσώπησαν τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου μας, στην κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα έξω από το Υπουργείο Υγείας, στις 12 πμ.

Στην πύλη του Νοσοκομείου μας , την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε από μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και εργαζόμενους, συμβολική κινητοποίηση, καθώς και παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σκοπός της σημερινής κινητοποίησης πανελλαδικά, είναι, όπως προαναφέραμε σε προηγούμενο δελτίο τύπου του Συλλόγου μας:

1) Η μη δημιουργια δυο κλαδων νοσηλευτων 

2)Η ενταξη ολων των εργαζομενων στα νοσοκομεια στα βαρεα και ανθυγιεινα.

Χρόνια τώρα η ομοσπονδία μας προσπαθεί ,για την δημιουργία ενιαιου κλαδου νοσηλευτικου προσωπικου.

Ζητάμε, την Αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των ΔΕ εμπράκτως, Αναβαθμίζοντάς τους και  Δημιουργώντας, Ενιαίο Κλάδο Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα, που θα περιγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις.

Σε όλα τα Νοσοκομεία πάρα πολλές βάρδιες, καλύπτονται μόνο από ΔΕ βοηθούς νοσηλευτών. Κάνουν όλες τις νοσηλευτικές πράξεις, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας στους συνανθρώπους μας. Τίποτα λιγότερο από τους ΤΕ και ΠΕ νοσηλευτές .

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων, εκτός του ότι είναι παράφορα αδικη, θα επιφέρει τον διχασμό μεταξύ των εργαζομένων και θα διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την λειτουργία των Νοσοκομείων όλης της χώρας.

Επίσης πάγιο και διαχρονικό αίτημά  όλων μας, είναι η ένταξη όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ στα  βαρεα και ανθυγιεινα.

Ήρθε πλέον ο καιρός ,όπου πρέπει να αναγνωριστεί και εμπράκτως το έργο ,που προσέφεραν και προσφέρουν πάντα οι εργαζόμενοι στο  ΕΣΥ.

Όλοι οι υγειονομικοί, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή ,αψηφώντας τον κίνδυνο για  την ίδια τους την ζωή αλλά και των οικογενειών τους, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους συνανθρώπους μας ,που νόσησαν από  κορωνοϊό, ή που νοσηλεύτηκαν ως ύποπτα κρούσματα.

Έφτασε λοιπόν η ώρα, η κυβέρνηση, να αποδείξει εμπράκτως , ότι αναγνωρίζει το έργο μας .

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου
Επόμενο άρθρο Κυβέρνηση και Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μας αφήνουν εκτός εστιών